Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ρουβίκωνας: Το video από την επίθεση στο ΣτΕ

Ρουβίκωνας ΣτΕ

– Στη δημοσιόρητα video από την επίθεση που έκανε ο Ρουβίκωνας στο ΣτΕ
– Με κράνη, κοντάρια και μπουκάλια μαύρης μπογιάς το “ντου” των αναρχικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας
– Το τρίλεπτο βίντεο ξεκινά με ρεπορτάζ για τις περικοπές στις συντάξεις
– Πως… πιάστηκε στον ύπνο η ΕΛ.ΑΣ.

Ένα video τριών λεπτών στο οποίο έχει καταγραφεί καρέ καρέ η στιγμή της επίθεσης που έκανε ο Ρουβίκωνας κι άλλες αναρχικές ομάδες στο Συμβούλιο της Επικρατείας το απόγευμα της Δευτέρας (21.05.2018) δόθηκε στη δημοσιότητα. Η επίθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν διήρκεσε παρά λίγα λεπτά. Ήταν… αρκετά για να πιαστεί στον “ύπνο” η αστυνομία. Μέχρι να φτάσουν το αστυνομικοί οι δράστες είχαν εξαφανιστεί και μάλιστα από την Πανεπιστημίου με κατεύθυνση προς την Ομόνοια.

Το video που ανέβασε στο LiveLeak ο Ρουβίκωνας καταγράφει λεπτό προς λεπτό πως έγινε η επίθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ξεκινά με τηλεοπτικά ρεπορτάζ για τις περικοπές στις συντάξεις αλλά και δηλώσεις συνταξιούχων.

Ακολουθεί ένα μήνυμα, το οποίο αναφέρει: “Η μόνη ελπίδα είναι στο δρόμο. Εμείς δράσαμε για τους γέρους και τις γριές. Τους δικούς μας γέροντες και τις γριές σήμερα, τους εαυτούς μας αύριο. Αυτών η γνώμη μας νοιάζει, των σημερινών και αυριανών γερασμένων αλόγων της τάξης μας. Οι παλιότερες γενιές έχουν εμπειρία περισσότερο από όλους πως μόνο με δύναμη αντιμετωπίζεται η δύναμη. Τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς μάχη, τίποτα στον κοινωνικό πόλεμο δεν κρατιέται χωρίς διαρκή επαγρύπνηση, συνέπεια και τόλμη τις κρίσιμες στιγμές“.

Στη συνέχεια, έρχεται η επίθεση. Άτομα που φορούν κράνη και κρατούν στα χέρια τους κοντάρια και μπουκάλια με μπογιά, φτάνουν στο ΣτΕ. Κάποιοι ανεβαίνουν τα σκαλιά. Ο ένας μπαίνει στο εσωτερικό του κτιρίου. Στο video φαίνεται ο αστυνομικός να κάθεται στη θέση του χωρίς να αντιδρά. Όχι απ’ όσο δείχνει το video τουλάχιστον. Κάθεται και κοιτά τον κρανοφόρο να μπαίνει στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ κάποιοι στέκονται στην πόρτα.

Άλλοι αναρχικοί, μένουν έξω και σπάνε τα τζάμια από τα παράθυρα. Αρκετοί άλλοι είναι παρατεταγμένοι στο πεζοδρόμιο και περιμένουν. Ετοιμάζουν τα μπουκάλια με τη μαύρη μπογιά. Και όταν δίνεται το σύνθημα, τα πετάνε στην πρόσοψη του κτιρίου.

Ακολουθεί ένα δεύτερο σύνθημα: αυτό της φυγής. Όλοι μαζί, περνούν την Πανεπιστημίου και από το απέναντι πεζοδρόμιο κινούνται προς την Ομόνοια… Ανενόχλητοι.

Δείτε το video

Έτσι έπιασε στον ύπνο την Αστυνομία ο Ρουβίκωνας

Ο μοναδικός αστυνομικός φρουρός που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο ΣτΕ ενημέρωσε άμεσα το κέντρο της Άμεσης Δράσης ότι στο κτήριο γίνεται επίθεση από δύο ομάδες. Η μια, αποτελούμενη από περίπου 10 άτομα κατάφερε να εισβάλει εντός του κτηρίου. Η δεύτερη, πολυπληθέστερη, πετούσε μπογιές στην πρόσοψη.

Αμέσως δόθηκε εντολή να σπεύσουν στο σημείο άνδρες της Άμεσης Δράσης με περιπολικά και μηχανές της ΔΙΑΣ, ωστόσο αποδείχθηκε ότι οι αναρχικοί γνώριζαν τα χρονικά περιθώρια που είχαν.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις