Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σ.Βούγιας:τέλος στις ουρές για το άσυλο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτό ζήτησε στην επίσκεψη του στη Διεύθυνση Αλλοδαπών ο υφ. Προστασίας του Πολίτη.

Ο Σπύρος Βούγιας στη σημερινή επίσκεψη του στην Διεύθυνση Αλλοδαπών ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω από την χορήγηση ασύλου. Ζήτησε όμως να μην υπολειτουργούν οι 2 από τις 5 επιτροπές χορήγησης ασύλου, ώστε να σταματήσουν οι ουρές ταλαιπωρίας μεταναστών έξω από το κτίριο στην Π. Ράλλη.

Βέβαια δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ συμμετέχει με ρόλο παρατηρητή στις επιτροπές ασύλου αλλά και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που βοηθούν να λειτουργεί καλύτερα η Διεύθυνση σε θέματα πρόνοιας και περίθαλψης αλλοδαπών.

Σχετικά με το θέμα της χορήγησης ασύλου, εκτός από το ζήτημα της αποκέντρωσης, ανέφερε ότι στόχος είναι να μεταφερθεί ως αρμοδιότητα σε άλλο υπουργείο.

Παράλληλα ενημερώθηκε και για το έργο της δίωξης των κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών, το οποίο είπε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο.

Πάντως επειδή αρκετοί αστυνομικοί είχαν ταπεράκια φαγητού την ώρα της “εφόδου” του κ. Βούγια εξαιτίας των ελλείψεων στο κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργήσει εστιατόριο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε