Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σε δίκη οι δύο Βουλγάρες Ρομά για τους βανδαλισμούς στα μουσεία – Για ανάλυση το υγρό που έριχναν!

Σε δίκη οι δύο Βουλγάρες Ρομά για τους βανδαλισμούς στα μουσεία – Για ανάλυση το υγρό που έριχναν!
φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Για να δικαστούν παρέπεμψε το απόγευμα (10.09.2018) ο εισαγγελέας τις δύο Ρομά, βουλγαρικής καταγωγής, για τους βανδαλισμούς στα μουσεία της Αθήνας.

Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν το μεσημέρι (10.09.2018) στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Φωτογραφία από την προσαγωγή των δύο γυναικών

Ζήτησαν να δικαστούν, ωστόσο, η έδρα ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου να προσκομιστεί έκθεση από το γενικό χημείο του κράτους για να διαπιστωθεί η φύση του υγρού με το οποίο προκαλούσαν τη φθορά στα εκθέματα των μουσείων.

Οι δύο Ρομά από τη Βουλγαρία που συνελήφθησαν την Κυριακή (09.09.2018) για επιθέσεις με λάδι σε μουσεία, αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν βλάβη στα εκθέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία κατηγορούμενη είναι μυημένη σε θρησκευτική αίρεση και φέρεται να υποστηρίζει ότι βάσει των Γραφών το λάδι και το μύρο εξαγνίζουν και γι’ αυτό έριξαν ηλιέλαιο στα εκθέματα.

Η άλλη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,υποστηρίζει ότι απλώς την ακολούθησε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις