Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Siemens: Εγγύηση 30.000 ευρώ στον Μ. Κουτσενρόιτερ αντί για προσωρινή κράτηση

Siemens: Εγγύηση 30.000 ευρώ στον Μ. Κουτσενρόιτερ αντί για προσωρινή κράτηση
Φωτογραφία αρχείου

Με την καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ αντικαταστάθηκε το ένταλμα προσωρινής κράτησης που είχε εκδοθεί σε βάρος του πρώην υψηλόβαθμου στέλεχους της Siemens, Μ. Κουτσενρόιτερ, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Οι δικαστές, σύμφωνα με πληροφορίες, μέτρησαν το γεγονός ότι το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκκρεμούσε σε βάρος του κατηγορουμένου, ο οποίος είναι υπήκοος Γερμανίας και διαμένει στη Γερμανία, δεν μπορούσε να εκτελεστεί με βάση τις αποφάσεις της γερμανικής δικαιοσύνης και ως εκ τούτου είχε καταστεί κενό περιεχομένου. Επιπλέον, συνυπολόγισαν το γεγονός ότι σε άλλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, ο εν λόγω κατηγορούμενος συμμετέχει μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου του, όπως προβλέπει η δικονομία.

Η απόφαση ελήφθη, ύστερα από αίτηση που υπέβαλε ο κατηγορούμενος, προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον του εφέτη –ειδικού ανακριτή Δ. Ορφανίδη, ο οποίος διενεργεί κύρια ανάκριση για την υπόθεση της ανάθεσης της σύμβασης για το ίδιο σύστημα ασφαλείας, ενώ το ένταλμα αφορούσε τη συναφή υπόθεση της παραλαβή του συστήματος, η ανάκριση για την οποία περατώθηκε πρόσφατα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις