Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σήκωσαν κι άλλο αυτοκίνητο και πήραν τον καταλύτη (pics)

Σήκωσαν κι άλλο αυτοκίνητο και πήραν τον καταλύτη (pics)

Αναποδογυρισμένο βρέθηκε ένα όχημα στην Αθήνα, από το οποίο άγνωστοι αφαίρεσαν τον καταλύτη.

Οι δράστες γύρισαν το αμάξι στο πλάι, ώστε να μπορούν με άνεση να πάρουν τον καταλύτη, άφησαν το αυτοκίνητο στον αέρα και έφυγαν.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους

Υπενθυμίζεται πως ήδη συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δύο άτομα, ηλικίας 18 και 22 ετών που έκαναν το ίδιο, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για την ίδια σπείρα. 

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο πριν από τη σύλληψή τους, οι δύο δράστες έκλεψαν μέσα από φορτηγό ένα τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο, ενώ αμέσως μετά διέφυγαν με αυτοκίνητο. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν το όχημα των δραστών, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Φυλής. Σημειώνεται, ότι στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τους βρέθηκε και κατασχέθηκε καταλύτης Ι.Χ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο δράστες, από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020, εντόπιζαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και στη συνέχεια έκλεβαν τον καταλύτη τους. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις που δεν ήταν εφικτή η επί τόπου αφαίρεση του καταλύτη από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τα οδηγούσαν σε ερημικά σημεία, όπου προέβαιναν στη συγκεκριμένη κλοπή.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε εξιχνιάστηκαν 25 περιπτώσεις κλοπών καταλυτών από Ι.Χ αυτοκίνητα, καθώς και κλοπή οχήματος, στις περιοχές των Άνω Λιοσίων και Αχαρνών.

Οι δύο συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Ασφαλείας Φυλής, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις