Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σοκάρει η απολογία του Παναγιώτη Δράκου – Του παιδόφιλου καθηγητή μουσικής

Σοκάρει η απολογία του Παναγιώτη Δράκου – Του παιδόφιλου καθηγητή μουσικής

– Αποτροπιασμό προκαλούν όσα περιγράφει στην απολογία του ο 60χρονος καθηγητής μουσικής, Παναγιώτης Δράκος
– Παραδέχεται τις πράξεις του και ισχυρίζεται ότι έχει πρόβλημα
– «Την χάιδεψα κάποιες φορές στο κεφάλι και κάποια φορά, στις αρχές του 2017, έβαλα το χέρι της μπροστά μου», λέει αναφερόμενος σε ανήλικη μαθήτριά του!

Μόνο ανατριχίλα προκαλεί η απολογία του 60χρονου καθηγητή μουσικής, Παναγιώτη Δράκου, σε Ωδεία της Αττικής. Ο 60χρονος συνελήφθη και προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για ασέλγειες σε βάρος μαθητριών του ηλικίας από 9 έως 11 ετών.

Αποσπάσματα της απολογίας αποκαλύπτει το bloko.gr. Ο καθηγητής μουσικής υπήρξε πασίγνωστος φλαουτίστας σε μεγάλες ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Έβαλα το χέρι της μπροστά μου…

Αναφερόμενος στις ασέλγειες που διέπραξε, ο Παναγιώτης Δράκος υποστήριξε:

“Είμαι δάσκαλος μουσικής και συγκεκριμένα φλάουτου. Την περίοδο 2014-2015 δίδασκα στα ωδεία …, την περιοδο 2015-2016 δίδασκα στα ωδεία… και την περίοδο 2016-2017 δίδασκα στα ωδεία…

Περιγράφει ένα περιστατικό στο ωδείο των βορείων προαστίων που δίδασκε έως τον Ιανουάριο του 2017.

Την …. (αναφέρεται ονοματεπώνυμο ανήλικης μαθήτριας) την είχα μαθήτρια από από τότε που ήρθε στο ωδείο από τον Σεπτέμβριο του 2014. Κάποιες φορές την είχα φωτογραφίσει ενώ έπαιζε φλάουτο και κατάλαβα ότι της άρεσε που είχε την προσοχή μου. Την χάιδεψα κάποιες φορές στο κεφάλι και κάποια φορά, στις αρχές του 2017, έβαλα το χέρι της μπροστά μου… Κατάλαβα ότι δεν της άρεσε και το σταμάτησα. Εξαιτίας της … σταμάτησα από το ωδείο. Σταμάτησα γιατί σταμάτησε κι αυτή.

Την έβαλα να με ακουμπήσει

Αναφερόμενος σε άλλο περιστατικό σε άλλο ωδείο ο 60χρονος φλαουτίστας αναφέρει.

Την …. (αναφέρεται ονοματεπώνυμο άλλης ανήλικης μαθήτριας) την είχα μαθήτρια την περίοδο 2016-2017. Την φωτογράφισα κάποιες φορές και της άρεσε. Την χάιδευα έξω από τα ρούχα και επίσης της άρεσε. Έτσι συνέχισα να τη χαϊδεύω και να τη φωτογραφίζω χωρίς τα ρούχα της. Τρεις ή τέσσερις φορές την έβαλα να με ακουμπήσει εξωτερικά των ενδυμάτων μου και μια φορά (αναφέρεται σε ασελγή πράξη) ενώ καθόταν στην καρέκλα.

Αυτά έχουν γίνει αν θυμάμαι καλά μετά τα Χριστούγεννα του 2016. Άλλη μια κοπέλα που έχω φωτογραφίσει αλλά δεν έχω κάνει τίποτα μαζί της είναι η … (αναφέρεται το όνομα ανήλικης μαθήτριας) στο ωδείο … (αναφέρεται ωδείο των βορείων προαστίων). Την έχω φωτογραφίσει την ώρα του μαθήματος. Τίποτα το πονηρό. Δεν μπορούσα να δω τη … (αναφέρεται το όνομα ανήλικης μαθήτριας) αλλιώς. Έκανα μάθημα και σε άλλα παιδιά αυτής περίπου της ηλικίας. Σε ένα κορίτσι που στο μάθημα ερχόταν με τη μαμά της και σε ένα αγόρι και σε ένα κορίτσι στο ωδείο… (αναφέρεται άλλο ωδείο). Δεν έχει συμβεί τίποτε με αυτά τα παιδιά.

Στο ερώτημα του αστυνομικού: «Όταν με τα παιδιά κάνατε αυτές τις πράξεις, κλειδώνατε την πόρτα της αίθουσας διδασκαλίας» απαντά:
«Ποτέ. Ότι έκανα κρατούσε πολύ λίγο, δευτερόλεπτα. Εχω μετανιώσει για τις πράξεις μου. Έχω πρόβλημα. Ξέρω ότι αυτό που έκανα δεν είναι σωστό».

Τι είπε για τα όπλα ο Παναγιώτης Δράκος

Στο πρώτο μέρος της απολογίας αιτιολογεί την παράνομη κατοχή των όπλων. Λέει ότι τα μαχαίρια τα αγόρασε από την Αθήνα και πως τα χρησιμοποιούσε όταν έκανε ορειβασία ή κάμπινγκ. Για τα πιστόλια λέει ότι δεν έχει άδεια.

Το ένα το αγόρασε για 700.000 δραχμές τη δεκαετία του 1990 καθώς τότε έμενε σε απομονωμένη περιοχή στο Ντράφι και το ήθελε για λόγους ασφαλείας. Το δεύτερο το πήρε πάνω κάτω την ίδια εποχή από κάποιον Γιώργο που έμενε στην Δραπετσώνα. Για τα φυσίγγια είπε πως ήταν γραμμένος σε σκοπευτικό όμιλο στο Γουδή και είχε προμηθευτεί εκατοντάδες σφαίρες με νόμιμη άδεια από την ΕΛΑΣ. Τέλος, για ενα κοντόκαννο δίκαννο είπε ότι αυτός έκοψε το κοντάκι για να είναι πιο εύχρηστο, κάνοντας επίσης επίκληση λόγων ασφαλείας.

Σε βάρος του 60χρονου καθηγητή μουσικής έχει ασκηθεί ποινική δίωξη  για αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών, κατ’ εξακολούθηση. Επίσης, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

πηγη: bloko.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις