Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Σοκάρει η γυναίκα που δέχθηκε την επίθεση των Ρομά στη Θήβα! “Τα έχασα, φοβήθηκα και δεν μπορούσα να τρέξω”

Σοκάρει η γυναίκα που δέχθηκε την επίθεση των Ρομά στη Θήβα! “Τα έχασα, φοβήθηκα και δεν μπορούσα να τρέξω”

Η άτυχη γυναίκα περιγράφει στο newsit.gr την περιπέτειά της.
Απίστευτες περιγραφές για το πως δρουν τα κυκλώματα των Ρομά στην περιοχή.
Καθημερινότητα αυτές οι εικόνες λένε κάτοικοι της περιοχής.
Καταγγέλλουν επιθέσεις σε ηλικιωμένους ακόμη και μέσα στο νεκροταφείο.

Σοκάρουν οι εικόνες από κάμερες καταστήματος που βρίσκεται στην οδό Αγίου Αθανασίου, σε κεντρικότατο δρόμο της Θήβας, οι οποίες δείχνουν καρέ – καρέ τη ληστεία, σε βάρος μίας γυναίκας, από ομάδα Ρομά.

”Μόλις τους είδα, τα έχασα, φοβήθηκα, δεν μπορούσα να τρέξω”

Η γυναίκα κατέβηκε στη στάση του αστικού λεωφορείου και προσπάθησε να περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Την ίδια ώρα, πέντε Ρομά κάνουν την εμφάνισή τους από τις γραμμές του ΟΣΕ. Οι δυο από αυτούς πλησιάζουν τη γυναίκα και οι υπόλοιποι εφοδιάζονται με πέτρες, για να αποτρέψουν οποιονδήποτε σταθεί εμπόδιο στη ληστεία. Της επιτίθενται με αγριότητα, προκειμένου να της αρπάξουν την τσάντα, κάτι το οποίο, τελικώς, κατάφεραν. ”Τους είδα, αλλά τα έχασα, δεν μπορούσα να αντιδράσω, περνούσαν αυτοκίνητα στο δρόμο. Φοβήθηκα πολύ. Δεν μπορούσα να τρέξω. Με τράβηξαν, δεν άφηνα την τσάντα, με έριξαν κάτω και την πήραν. Εργάζομαι στο εκδοτήριο του τρένου, εισπράκτορας είμαι. Είχα στην τσάντα μου το μηχάνημα με το οποίο ”κόβω” τα εισιτήρια των πελατών και, περίπου, 150 ευρώ, χρήματα που είχα πάρει από τους επιβάτες. Μου τα πήραν. Το μηχάνημα βρέθηκε σπασμένο και πεταμένο λίγα μέτρα πιο πέρα” λέει το θύμα στο newsit.gr και προσθέτει: ”Αυτό γίνεται καθημερινά στην πόλη μας και φοβόμαστε να περάσουμε από αυτόν το δρόμο. Κανένας δεν κάνει κάτι για αυτό. Και οι περισσότεροι από εμάς δεν περνάμε από αυτόν το δρόμο. Αυτός είναι ο κεντρικός δρόμος για Λιβαδειά, Αράχοβα, Αλίαρτο. Δεν περνάμε από εκεί και προτιμούμε να κάνουμε το γύρο της Θήβας”.

”Αυτές οι εικόνες είναι η καθημερινότητά μας”

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, όπως φαίνεται στην κάμερα, από το σημείο περνάει ένα φορτηγό αυτοκίνητο. Όταν οι Ρομά του πετούν πέτρες στο παρμπρίζ και κινούνται απειλητικά προς την πλευρά του συνοδηγού, ο οδηγός φεύγει από το σημείο. Η γυναίκα μένει αβοήθητη στα χέρια τους, της παίρνουν την τσάντα και φεύγουν τρέχοντας από το σημείο που εμφανίστηκαν.

”Αυτές τις εικόνες εμείς τις βλέπουμε καθημερινά μπροστά μας, τώρα έγινε ντόρος επειδή τις κατέγραψε η κάμερα” λένε κάτοικοι της περιοχής και αναφέροντας παρόμοια συμβάντα μας λένε: ”Πάνε οι συγγενείς των νεκρών στο νεκροταφείο που βρίσκεται λίγο πιο πέρα και οι Ρομά τους επιτίθενται, τραβώντας τους σταυρούς τους από το λαιμό. Πολλές φορές έχουν κινδυνεύσει ηλικιωμένοι. Συχνά οι Ρομά πετούν ένα παιδί στη μέση του δρόμου, σταματούν με αυτόν τον τρόπο τα αυτοκίνητα και κλέβουν τους οδηγούς”.

”Αφού μας κλέβουν, μας πουλάνε και τα κλοπιμαία”

Η γυναίκα, μετά το περιστατικό, φοβάται να περάσει ξανά από το συγκεκριμένο δρόμο, ενώ κάτοικοι της περιοχής λένε ότι οι Ρομά τους απειλούν και ότι μετά από κλοπές είναι πολύ συνηθισμένο τα θύματα να ”μαθαίνουν ποιοι Ρομά τους έκλεψαν και να τους πληρώνουν για να πάρουν αυτό που έχασαν”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις