Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Σπείρα διακινούσε ναρκωτικά σε Αττική και Δωδεκάνησα – Τα έκρυβαν σε λάμπες και πρίζες (pics, vid)

Σπείρα διακινούσε ναρκωτικά σε Αττική και Δωδεκάνησα – Τα έκρυβαν σε λάμπες και πρίζες (pics, vid)

Σπείρα που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στην Αττική και τα Δωδεκάνησα εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ  και συγκεκριμένα η  Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν εννέα μέλη του κυκλώματος, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα έντεκα άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα ηγετικά στελέχη της σπείρας είχαν νοικιάσει διαμερίσματα στην Αττική και πήγαιναν εκεί τα βράδια.

Στα συγκεκριμένα διαμερίσματα οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει ειδικό εξοπλισμό για την καλλιέργεια φυτωρίων κάνναβης, με τη μέθοδο της υδροπονίας, ενώ στους ίδιους χώρους πραγματοποιούσαν αποξήρανση και κατάλληλη επεξεργασία αυτής.

Σημειώνεται, ότι η σπείρα προμήθευε τις ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης που προορίζονταν για διακίνηση σε μέλος με κεντρικό ρόλο, το οποίο φρόντιζε, μέσω άλλων δραστών, να τις συσκευάζει μέσα σε μικρές συσκευές, λάμπες και πρίζες. Στη συνέχεια, τα ναρκωτικά τα πήγαιναν με μεταφορική εταιρεία στην Κάρπαθο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα μέλη της οργάνωσης για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους, έβαζαν στα δέματα ψεύτικλα στοιχεία αποστολέα και παραλήπτη, ενώ παράλληλα φρόντιζαν να μην αποκαλύπτεται το περιεχόμενο των συσκευασιών, με ψεκασμό και κάλυψη με μαύρο φιλμ. Παράλληλα, χρησιμοποιούσαν και κώδικα επικοινωνίας για το είδος και τις διακινούμενες ποσότητες.

Οι συγκεκριμένες ναρκωτικές ουσίες πήγαιναν στην Αττική και την Κάρπαθο σε μέλη της οργάνωσης, που είχαν ρόλο τοπικού εμπόρου και έτσι δεν ήταν εύκολο να εντοπιστούν οι σναλλαγές. Ταυτόχρονα, μέρος των ναρκωτικών διακινούνταν και στην Κάσο.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, βασικό μέλος του κυκλώματος, που είναι φυλιακισμένο για εμπορία ναρκωτικών, έδινε οδηγίες σε άλλο κατηγορούμενο και για λογαριασμό του προμήθευε με ναρκωτικά το άτομο που είχε τον κεντρικό ρόλο στη διακίνηση ναρκωτικών στην Κάρπαθο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους καλλιέργειας, σε σπίτια και αυτοκίνητα της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Πλήρης εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, τριών εργαστηρίων υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, 5.075 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 160 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 37 δενδρύλλια υδροπονικής καλλιέργειας, 15 κορμοί δενδρυλλίων κάνναβης πλήρως αποψιλωμένοι, 146,8 γραμμάρια κοκαΐνης και 74 δισκία ecstasy, μικροποσότητες ecstasy και μεθαμφεταμίνης και 11.935 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο astynomia.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις