Site icon NewsIT

Σπείρα Κολομβιανών: Έβγαλαν 350.000€ από ιατρικά μηχανήματα που έκλεψαν από την Ελλάδα

21.06.2018 | 13:34
σπείρα Κολομβιανών ιατρικά μηχανήματα

Εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθούν στην Ελλάδα οι δυο Κολομβιανοί, τα τελευταία μέλη της σπείρας που έκλεβε ιατρικά μηχανήματα από ελληνικά νοσοκομεία για να τα… μοσχοπουλά στο εξωτερικό.

Το ζευγάρι των Κολομβιανών που μετείχε στη σπείρα που έκλεβε ιατρικά μηχανήματα από ελληνικά νοσοκομεία συνελήφθη, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, στις 8 Ιουνίου στο Μιλάνο. Αρχικά, οι πληροφορίες από την αστυνομία ανέφεραν ότι η σύλληψη, βάσει διεθνούς εντάλματος, έγινε στη Νάπολη.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, μέλη της σπείρας. Τρεις ήταν εκείνοι που διέφευγαν. Μια γυναίκα είχε συλληφθεί πριν από έναν μήνα στη Φρανκφούρτη, ενώ το ζευγάρι εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ιταλία.

Οι δυο Κολομβιανοί που πιάστηκαν στην Ιταλία αναμένεται να εκδοθούν, έως το τέλος της εβδομάδας με συνοπτικές διαδικασίες, στην Ελλάδα.

Είχαν ρημάξει την Ευρώπη, λεία μισού εκατομμυρίου στην Ελλάδα

Η σπείρα των Κολομβιανών είχε κάνει κλοπές ιατρικών μηχανημάτων σε… όλη την Ευρώπη. Είχαν «χτυπήσει» σε Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο και Ελλάδα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ολόκληρη η ομάδα είχε έρθει στην χώρα μας μέσω Τουρκίας στις 11 Μαΐου 2017 και κατάφερε να διαφύγει στις 25 Μαΐου πέρυσι με πλαστά στοιχεία από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Στη χώρα μας, ανάμεσα στα νοσοκομεία που είχαν εισβάλει είναι ο Άγιος Σάββας, καθώς και εκείνα του Βόλου και της Λάρισας.

Μόνο τα ιατρικά μηχανήματα που έκλεψαν από ελληνικά νοσοκομεία είχαν αξία μισού εκατομμυρίου ευρώ!

Τα πωλούσαν στις ΗΠΑ

Αφού έκλεβαν τα ιατρικά μηχανήματα, τα μέλη της σπείρας φρόντισαν να τα βγάζουν στο εξωτερικό προκειμένου να τα πουλήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μεταπωλούσαν κυρίως σε ιδιωτικές κλινικές και ιατρεία στις ΗΠΑ και μάλιστα στη μισή τιμή.

Έτσι, κατάφεραν να βγάλουν περίπου 350.000 ευρώ και να… θησαυρίσουν.

Πλέον, είναι σε εξέλιξη συνεργασία ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία, το FBI, την Interpol και τη Europol για να εντοπιστούν και τα άλλα μηχανήματα που έχουν κλαπεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version