Τρίτη, 21 Μαΐ
25oC Αθήνα

Σπείρα Ρομά “γέμιζε” την Αττική ναρκωτικά – Είχαν πελάτες ακόμα και μαθητές! [pics]

Σπείρα Ρομά “γέμιζε” την Αττική ναρκωτικά – Είχαν πελάτες ακόμα και μαθητές! [pics]

Μεγάλη σπείρα Ρομά που αποθήκευε και διακινούσε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι Ρομά φαίνεται πως έκαναν “χρυσές δουλειές”, καθώς είχαν χωρίσει 4 υποομάδες για να διευκολύνουν την δουλειά τους και να αναπτύξουν το δίκτυο.

Μάλιστα το… πελατολόγιο τους εξαπλωνόταν και στα σχολεία, αφού δε δίσταζαν να πουλήσουν τις ουσίες τους και σε μαθητές.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν πολλά ναρκωτικά αλλά και χιλιάδες ευρώ και όπλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

“Από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, αποδομήθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε συστηματική προμήθεια – αποθήκευση και περαιτέρω διάθεση ναρκωτικών ουσιών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, το διήμερο 19 και 20 Δεκεμβρίου, σε περιοχές της Δυτικής, Βορειανατολικής Αττικής και της Αθήνας συνελήφθησαν συνολικά 15 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, 7 ημεδαποί και 8 αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 16 έως 32 ετών.

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνονται και 8 επιπλέον μέλη της οργάνωσης, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 3 γονείς, 2 ημεδαποί και αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και 2 ακόμα άτομα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης προηγήθηκε πολύμηνη συστηματική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας συλλέχτηκαν όλα τα στοιχεία που πιστοποιούν τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των μελών και η διακρίβωση της εσωτερικής δομής και των διασυνδέσεων της οργάνωσης, ενώ προσδιορίστηκε επακριβώς η μεθοδολογία (modus operandi), που ακολουθούσαν στην ανάπτυξη της εγκληματικής τους δράσης.

Ο τρόπος δράσης τους

Πιο αναλυτικά και σε ότι αφορά στη δομή της εγκληματικής οργάνωσης, αυτή λειτουργούσε με τη μορφή εκτεταμένου «δικτύου» προώθησης ναρκωτικών, κατανεμημένο σε τέσσερις ομάδες, οι οποίες εμπορεύονταν και διακινούσαν συστηματικά ποσότητες κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και ναρκωτικά δισκία.

Όσον αφορά στις περιοχές που δραστηριοποιούνταν, αυτές εντοπίζονται στη Δυτική Αττική, όπως στις Αχαρνές, τους Άγιους Αναργύρους, τα Άνω Λιόσια, σε περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής, όπως στη Νέα Φιλαδέλφεια, τη Νέα Χαλκηδόνα, το Νέο Ηράκλειο καθώς και σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών, όπως στον Άγιο Παντελεήμονα, την Κυψέλη, τα Πατησιά, τον Κολωνό, τα Σεπόλια, το Γκάζι, άλλα και σε άλλες περιοχές της Αττικής όπως στη Γλυφάδα.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), τα μέλη των ομάδων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών, τα οποία προωθούσαν σε χρήστες κυρίως σε δημόσιους χώρους, όπως σε πλατείες και πάρκα.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της δράσης τους είναι ότι δεν μετέφεραν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ενώ σε περίπτωση που επιθυμούσαν να προβούν στη πώλησή τους προμηθεύονταν τις ουσίες είτε από οικίες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως αποθηκευτικούς χώρους («καβάντζες»), είτε από τρίτα άτομα, τα οποία στρατολογούσαν με αντάλλαγμα μικροποσότητες κάνναβης.

Τα μέλη των ομάδων προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των αστυνομικών Αρχών κατά τις μεταξύ τους επικοινωνίες, συνομιλούσαν με κωδικοποιημένες φράσεις και σε αρκετές περιπτώσεις στην αλβανική διάλεκτο, ενώ χρησιμοποιούσαν και τηλεφωνικές συνδέσεις ενεργοποιημένες σε τρίτα πρόσωπα – «αχυρανθρώπους».

Είχαν πελάτες και μαθητές

Ορισμένα από τα μέλη της οργάνωσης είχαν αναπτύξει παράλληλα και δίκτυο πελατών – μαθητών σε σχολικά συγκροτήματα, κυρίως σε περιοχές της Δυτικής και Βορειανατολικής Αττικής, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση ναρκωτικών ουσιών σε ανήλικους. Από την μέχρι τώρα έρευνα μάλιστα έχει διαπιστωθεί πλήθος ανηλίκων στο πελατολόγιό τους.

Τι βρέθηκαν κατά τις έρευνες

– 1.785 γραμμάρια κάνναβης,

– 26 γραμμάρια κοκαΐνης,

– 31 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,

– 51 ναρκωτικά δισκία,

– 35 κινητά τηλέφωνα,

– το χρηματικό ποσό των 14.040 ευρώ,

– 2 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα,

– 2 πιστόλια και 3 φυσίγγια των 7,62mm,

– 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και 9 τρίφτες κάνναβης,

– 550 σακουλάκια αποθήκευσης ναρκωτικών,

– 8 μαχαίρια πολεμικού τύπου και σιδερογροθιά,

– ιδιόχειρες σημειώσεις με αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών,

– διάφορα σήματα της ΕΛ.ΑΣ. και εθνόσημο.

– Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση“.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις