Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στα δίχτυα της ΕΛΑΣ σπείρα αλλοδαπών – Άδειαζε σπίτια σε όλη την Αττική!

Στα δίχτυα της ΕΛΑΣ σπείρα αλλοδαπών – Άδειαζε σπίτια σε όλη την Αττική!
φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής έκανε σπείρα αλλοδαπών που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Η συγκεκριμένη σπείρα είχε διαπράξει περισσότερες από 27 κλοπές σε σπίτια, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβε πέντε Αλβανούς και έναν Αφγανό, ηλικίας από 29 έως 36 ετών.

Τα μέλη της σπείρας, απογευματινές και βραδινές κυρίως ώρες, πήγαιναν στα σπίτια – στόχους τους, με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και αφού εξακρίβωναν την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν μπαλκονόπορτες, παράθυρα και εισέβαλαν σ’ αυτά.

Στη συνέχεια, άρπαζαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα τιμαλφή, ενώ διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και διαρρηκτικά εργαλεία.

Έως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 27 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις