Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στα ίχνη του “Ιβάν”! Στο “ραντάρ” ο “Εσκομπάρ” των Βαλκανίων πριν τη νέα “μπίζνα” με κοκαΐνη!

Ιβάν κοκαΐνη

– Νούμερο ένα στόχος για την Δίωξη Ναρκωτικών ο “Ιβάν”, ο οποίος είχε κανονίσει την εισαγωγή 580 κιλών καθαρής κοκαΐνης στην Ελλάδα
– Οι Αρχές έχουν εξακριβώσει τα στοιχεία του και θέλουν να προλάβουν να του περάσουν χειροπέδες άμεσα
– Γιατί θεωρούν πως ο Σέρβος μεγαλέμπορος ναρκωτικών ετοιμάζει νέα “δουλειά” με κοκαΐνη
– Το “ντου” της Δίωξης σε πολυτελή βίλα στην Βάρκιζα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί το… δεξί του χέρι
– Ο κινηματογραφικός τρόπος εισαγωγής του “λευκού θανάτου” στην Ελλάδα και οι εξελίξεις της υπόθεσης

Στα ίχνη του “Εσκομπάρ” των Βαλκανίων, του Σέρβου με το μικρό όνομα “Ιβάν”, βρίσκεται η Interpol. Κι αυτό, βέβαια, έπειτα από στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην Υπηρεσία από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν μετά την εξάρθρωση, τον περασμένο Δεκέμβρη, του δικτύου που είχε στήσει στην Ελλάδα ο Σέρβος μεγαλέμπορος ναρκωτικών με… αιχμή του δόρατος την κοκαΐνη!

Ετοιμάζει νέα παρτίδα – μαμούθ ο Ιβάν!

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες του newsit.gr, ο “Ιβάν” είναι έτοιμος για μια νέα μεγάλη δουλειά. Μια δουλειά με φορτία εκατοντάδων κιλών κοκαΐνης από την Κολομβία. Θα επιχειρήσει να τα “ρίξει” στις… αδηφάγες αγορές και τις πιάτσες της Βόρειας Ευρώπης.

κοκαΐνη Ιβάν
Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.

Η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από ενδελεχείς έρευνες κατάφερε να εξακριβώσει τα πλήρη στοιχεία του μυστηριώδους “Ιβάν”. Ο μεγαλέμπορος είχε κανονίσει μαζί με συνεργό του την εισαγωγή 580 κιλών καθαρής κοκαΐνης στην Ελλάδα.

Κάπως έτσι σκόπευε να μετατρέψει την χώρα μας σε διαμετακομιστικό σταθμό του ναρκωτικού, προς χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μικρό όνομα “Ιβάν” είναι το πραγματικό όνομα του Σέρβου “Εσκομπάρ”. Ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο κατάφερε να διαφύγει στην κυριολεξία στο πάρα πέντε την σύλληψη.

Ήταν τότε, που αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών “μπούκαραν” σε πολυτελές διαμέρισμα στην Βάρκιζα. Είχαν καταφέρει να συλλάβουν, το “δεξί χέρι” του “Ιβάν”. Πρόκειται για επίσης Σέρβο υπήκοο, ο οποίος έκρυβε πάνω από 130 κιλά καθαρής κοκαΐνης μέσα σε ένα ταξιδιωτικό σάκο και μια βαλίτσα.

Αυτή η ποσότητα ήταν ό, τι είχε απομείνει από την παρτίδα των 580 κιλών καθαρής κοκαΐνης. Κι αυτό διότι περίπου 120 κιλά, δυο παρτίδες δηλαδή των 60 κιλών, δόθηκαν σε αντίστοιχους Έλληνες. Αυτοί, αμέσως μετά την σύλληψη του Σέρβου, έφυγαν στο εξωτερικό. Τα υπόλοιπα κιλά μεταφέρθηκαν σταδιακά σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Είχαν τοποθετηθεί μέσα σε αυτοκίνητα με ειδικές κρύπτες, καθώς είχαν προϋπάρξει συγκεκριμένες παραγγελίες αγοραστών.

Ιβάν κοκαΐνη Ιβάν κοκαΐνη

Έτσι μετέφεραν την κοκαΐνη στην Ελλάδα

Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο μεταφέρθηκε η ποσότητα “μαμούθ” της κοκαΐνης στην χώρα μας, αυτό έχει επίσης διαπιστωθεί από την Δίωξη Ναρκωτικών. Συγκεκριμένα έγινε μέσα σε κοντέινερ με νόμιμα εμπορεύματα από την Λατινική Αμερική.

κοκαΐνη Ιβάν
Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.
κοκαΐνη Ιβάν
Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα φέρεται ο “Εσκομπάρ των Βαλκανίων”, ο μυστηριώδης “Ιβάν”, που κανόνισε άλλωστε την εισαγωγή της ποσότητας “μαμούθ”, να παρέλαβε τρεις μεγάλους ταξιδιωτικούς σάκους με “τούβλα” κοκαΐνης και δυο μεγάλες ταξιδιωτικές βαλίτσες.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις