Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στα “χέρια” της ΕΛΑΣ ληστές που… σήκωσαν κατάστημα στην Αρτέμιδα

Στα “χέρια” της ΕΛΑΣ ληστές που… σήκωσαν κατάστημα στην Αρτέμιδα

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκονται οι δύο ληστές, που το βράδυ της Τρίτης (20.02.2018) “ξάφρισαν” μαγαζί στην περιοχή της Αρτέμιδα.

Και οι δύο ληστές είναι Έλληνες, ηλικίας 53 και 51 ετών, και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη που έγινε το ίδιο βράδυ.

Συγκεκριμένα, αφού λήστεψαν το μαγαζί επιβιβάστηκαν σε μηχανή για να φύγουν, έγιναν όμως αντιληπτοί από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας που ειδοποίηση την άμεση δράση.

Μάλιστα όπως αποδείχτηκε είχαν συστήσει συμμορία, αφού τον τελευταίο καιρό είχαν διαπράξει κι άλλα παρόμοια αδικήματα,

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη, βραδινές ώρες της 20-2-2018 στην Αρτέμιδα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 51 και 53 ετών, διότι λίγο νωρίτερα διέπραξαν ληστεία σε σούπερ μάρκετ της ίδιας περιοχής.

Ειδικότερα, ο 53χρονος εισήλθε στο κατάστημα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από το ταμείο. Ακολούθως, επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο στο οποίο ανέμενε ο συνεργός του πλην όμως κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, ο οποίος τους ακολούθησε καλώντας παράλληλα και την Άμεση Δράση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες είχαν συστήσει τον τελευταίο μήνα συμμορία και ενεργώντας βάσει σχεδίου που είχαν καταρτίσει σε προγενέστερο των έκνομων ενεργειών τους χρόνο, διέπρατταν ληστείες σε καταστήματα στα Μεσόγεια.

Αρχικά, εντόπιζαν τα καταστήματα-στόχους και ακολούθως κατόπτευαν τους χώρους τους υποδυόμενοι τους πελάτες. Όταν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές, ένας εκ των δραστών προέβαινε, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και με την απειλή όπλου, σε ληστεία ενώ ο έτερος ανέμενε στο όχημα, εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου. Κατά την διαφυγή τους, ακολουθούσαν συγκεκριμένο δρομολόγιο, χρησιμοποιώντας μη κεντρικές οδούς.

Από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– κυνηγετικό όπλο,
– πιστόλι,
– φυσίγγια
– είδη ένδυσης-απόκρυψης που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των ληστειών.

Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι-ρέπλικα, το οποίο είχαν απορρίψει σε παιδική χαρά λίγο πριν την σύλληψη.

Μέχρις στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί επτά (7) περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα και φαρμακεία στο Πόρτο Ράφτη, στο Μαρκόπουλο, στο Κορωπί και στην Αρτέμιδα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις