Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στην Αθήνα τα χρήματα από την απαγωγή Παναγόπουλου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κάτι λιγότερο από πέντε χρόνια πέρασαν από την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου και ενώ οι δράστες είναι ήδη καταδικασμένοι και μάλιστα με βαριές ποινές, προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τα λύτρα “μαμούθ” που είχε δώσει η οικογένεια, κυκλοφορούν κατά καιρούς στην “πιάτσα”.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του “Newsit” τα περίπου 32.000.000 Ευρώ που δόθηκαν ως λύτρα στους απαγωγείς “ξεπλύθηκαν” στην Ελλάδα καλυπτόμενα με το “μανδύα” της επιχειρηματικής επένδυσης.

Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ που έχουν γνώση της υπόθεσης, καθώς κατά καιρούς βρίσκονται είτε σε τραπεζικά υποκαταστήματα, είτε στα χέρια ιδιωτών εν αγνοία τους βέβαια, προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τα λύτρα.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες του “Newsit”, πρόσφατα σε τραπεζικό υποκατάστημα τις Αθήνας, εντοπίστηκαν συνολικά 10.000 Ευρώ, τα οποία προέρχονταν από τα λύτρα της απαγωγής του γνωστού εφοπλιστή.

Επιχειρηματίας στο κέντρο της Αθήνας πήγε στην Τράπεζα προκειμένου να κάνει ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού, για τις ανάγκες του καταστήματος του.

Όταν ο ταμίας έβαλε τα χρήματα, συνολικά 10.000 Ευρώ να τα μετρήσει στο μηχάνημα, αυτό πήρε “φωτιά” καθώς τα χαρτονομίσματα, ήταν προσημειωμένα και προέρχονταν από τα λύτρα που είχε δώσει η οικογένεια στους απαγωγείς, για να απελευθερώσουν τον άνθρωπο τους.

Βέβαια αμέσως ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια και από μια πρώτη έρευνα προεκυψε πως τα χαρτονομίσματα είχαν φθάσει στα χέρια φρουτέμπορα από την Βόρεια Ελλάδα, έπειτα από την πώληση μεγάλης ποσότητας εμπορεύματος σε άλλο επιχειρηματία και κατέληξαν στην Τράπεζα μέσω καταθεσης.

Βέβαια οι άνθρωποι ουδεμιά σχέση είχαν με την υπόθεση.

Ωστόσο οι σποραδικές ανακαλύψεις χρηματικών ποσών από τα λύτρα της απαγωγής που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο το 2009, έχουν την σημασία τους καθώς έπειτα από τόσα χρόνια οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι πως τα λύτρα έχουν “ξεπλυθεί” και μάλιστα στην εγχώρια “αγορά” και ίσως έχουν ήδη φορέσει τον μανδύα των “επιχειρηματικών επενδύσεων”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του “Newsit”, τα χρήματα από την απαγωγή του γνωστού εφοπλιστή, “ξεπλύθηκαν” στην Ελλάδα και μάλιστα με βιτρίνα ίσως κάποια επένδυση που έγινε, με τον μανδύα υπαρκτής επιχείρησης.

Τα περίπου 32.000.000 ευρώ, “ξεπλύθηκαν” με το μισό αντίτιμο. Δηλαδή οι δράστες τις απαγωγής έδωσαν 32 εκατομμύρια και πήραν πίσω κάτι λιγότερο από 20 εκ. Ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί διάφορα ποσά με προσημειωμένα, από την απαγωγή Παναγόπουλου χαρτονομίσματα, συνολικού ύψους κάτι παραπάνω των 100.000 Ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε