Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Στο αρχείο η δικογραφία για την υπόθεση των cds που είχε προμηθευτεί η Unigestion από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Στο αρχείο η δικογραφία για την υπόθεση των cds που είχε προμηθευτεί η Unigestion από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Δεν κατέληξε στη τέλεση αξιόποινων πράξεων η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των CDS και οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της μπαίνει στο αρχείο.

Η εισαγγελική έρευνα αφορά την αγοραπωλησία ασφαλίστρων κινδύνου του ελληνικού χρέους , την περίοδο 2009-2010 και το ενδεχόμενο εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου, αδερφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε πιθανά κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας.

Η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως οικονομικού εγκλήματος, Μαριάννας Ψαρουδάκη, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας δεν προέκυψε τυχόν σύνδεση του Αντρίκου Παπανδρέου με τη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion, η οποία προμηθεύτηκε ασφάλιστρα κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Επιπλέον, δεν διαπιστώθηκε, με βάση και το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι κάποιοι κερδοσκόπησαν πουλώντας CDS.

Η έρευνα είχε αρχίσει από το 2010 από τον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει νας δικηγόρος και ενας οικονομολόγος.

Την Άνοιξη του 2012 ο εισαγγελέας κ. Κορέας ζήτησε με πόρισμά του την αρχειοθέτηση της υπόθεσης ως προς το σκέλος των καταγγελιών που αφορούσαν τον Αντρίκο Παπανδρέου, θεωρώντας ατεκμηρίωτες τις καταγγελίες σε βάρος του.

Ωστόσο, ο τότε οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης είχε διαφωνήσει, ζητώντας να συνεχιστεί η έρευνα από τον κ. Κορέα προκειμένου να αναζητηθεί όλη η διαδρομή των CDS στο επίμαχο χρονικό διάστημα και ιδιαίτερα η πορεία των ασφαλίστρων κινδύνου που προμηθεύτηκε η διεθνής εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion, από το ΤΤ για να διαπιστωθεί εάν η αγορά – προμήθεια τους συνδέεται με τυχόν εσωτερική πληροφόρηση της συγκεκριμένης εταιρείας και πιθανά κερδοσκοπικές κινήσεις.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις