Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο εδώλιο οι Χρυσαυγίτες για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα

Δίκη για φόνο Σαχζάτ Λουκμάν

Άρχισε επί της ουσίας σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τη δολοφονία του 27χρόνου Σαχζάτ Λουκμάν, από το Πακιστάν, τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα.

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με την κατάθεση του πατέρα του Λουκμάν ο οποίος ταξίδεψε στη χώρα μας για να παρευρίσκεται στην ακροαματική διαδικασία και να παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων.
Όπως περιέγραψε στο Δικαστήριο ο γιος του ήταν ένας άνθρωπος ήρεμος, ψύχραιμος και ευσυνείδητος. Ο μάρτυρας είπε πως ο Λουκμάν ήρθε στην Ελλάδα στα τέλη του 2008 – αρχές του 2009 για να δουλέψει και να στέλνει χρήματα στην πολυμελή οικογένειά του. Συγκεκριμένα, δούλευε σε λαϊκή αγορά, έμενε στο Περιστέρι και πήγαινε στη δουλειά του στα Πετράλωνα με το ποδήλατό του.
Ο πατέρας του 27χρόνου απέδωσε τη δολοφονία του Λουκμάν σε ρατσιστικά κίνητρα, λέγοντας ότι το παιδί του τον σκότωσαν γιατί ήταν ξένος ενώ είπε ότι ο Λουκμάν μιλώντας τηλεφωνικά με τους γονείς του, είχε αναφερθεί σε άλλες τέτοιες ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα εκείνο το διάστημα.
Σήμερα εξετάστηκε και ένας αυτόπτης μάρτυρας, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος άκουσε, μαζί με τη σύζυγό του, τα βογγητά του Λουκμάν και άνοιξε το παράθυρό του αμέσως μετά τα δολοφονικά χτυπήματα. Ο μάρτυρας ανέφερε ότι είδε πεσμένο στο δρόμο το ποδήλατό του Λουκμάν και δίπλα του (“παράλληλα σε αυτό”) το σκούτερ των δραστών, ενώ περιέγραψε ότι είδε το θύμα να παραπατάει και να πέφτει στο έδαφος στο μπροστινό τροχό ενός φορτηγού, πριν οι δράστες ανέβουν στο μηχανάκι και αποχωρήσουν.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν και οι δύο αστυνομικοί που έλαβαν το σήμα των αναζητήσεων και σε δέκα λεπτά εντόπισαν τους δράστες στην πλατεία Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι  στο εδώλιο κάθονται οι Χρήστος Στεργιόπουλος και Διονύσης Λιακόπουλος οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε  ισόβια κάθειρξη με το δικαστήριο να δέχεται ότι η δολοφονία του άτυχου νεαρού τελέστηκε με ρατσιστικό κίνητρο. Οι δύο είναι κατηγορούμενοι και στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.Η δίκη συνεχίζεται στις 14 Ιανουαρίου 2018.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις