Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Στον ανακριτή ο «ψευτογιατρός» για 12 θανάτους – Η εμπλοκή πρώην υπουργού

Στον ανακριτή ο «ψευτογιατρός» για 12 θανάτους – Η εμπλοκή πρώην υπουργού
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Τετ α τετ με τον ανακριτή θα βρεθεί τη Δευτέρα ο 47χρονος “ψευτογιατρός“, ο οποίος κατηγορείται ότι οδήγησε στο θάνατο 12 ασθενείς – θύματά του, που ακολούθησαν τις οδηγίες του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο επί 9 χρόνια έδινε “ματζούνια” σε βαριά ασθενείς,  βασανίζοντάς τους επί της ουσίας αφού η υγεία τους επιδεινωνόταν ραγδαία. Στη λίστα των εμπλεκομένων έχουν προστεθεί δεκαπέντε ακόμα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και  πρώην υπουργός.

Ο βασικός κατηγορούμενος, κατηγορείται πλέον για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της αντιποιήσεως ιατρικού επαγγέλματος, της απάτης, όλα σε βαθμό κακουργήματος. Εις βάρος του απειλούνται ποινές για κάθε ανθρωποκτονία ισοβίου καθείρξεως και για κάθε ένα από τα υπόλοιπα κακουργήματα προσκαίρου καθείρξεως μέχρι δεκαπέντε ετών.

Στη λίστα των εμπλεκομένων στην υπόθεση έχουν προστεθεί ακόμα 15 πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται για συνέργεια στις πράξεις του 47χρόνου, σύμφωνα με το MEGA.

Μεταξύ αυτών και ο πρώην υπουργός, Κ.Μ. ο οποίος αρνείται κάθε σχέση με την υπόθεση και ζήτησε την απεμπλοκή του από τον ανακριτή. Όλοι έχουν απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις