Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σχέδιο απελευθέρωσης των δολοφόνων – Το λευκό βαν που περίμενε τους δραπέτες στον Πειραιά

μεταγωγή αστυνομικοί

Η απόδραση των δυο επικίνδυνων κακοποιών κατά τη μεταγωγή τους από το λιμάνι του Πειραιά, φαίνεται ότι ήταν καλά οργανωμένη και όχι ένα τυχαίο γεγονός. Οι δυο δολοφόνοι φαίνεται ότι είχαν συνεργούς που τους περίμεναν. Ένα λευκό βαν σύμφωνα με πληροφορίες έπαιξε ρόλο στην απόδραση.

Μάρτυρες είπαν στην Αστυνομία ότι οι δυο δραπέτες αμέσως μετά τη διαφυγή τους από την κλούβα που τους μετέφερε στο λιμάνι του Πειραιά μπήκαν σε ένα λευκό βαν. Η παρουσία του βαν εκεί δεν μοιάζει τυχαία, οι δυο δολοφόνοι δεν έκλεψαν το όχημα, φαίνεται ότι υπήρχαν συνεργοί τους έτοιμοι να τους παραλάβουν.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο στοιχείο που οδηγεί στο συμπέρασμα πως η απόδραση ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο.

Όταν ο αστυνομικός – φρουρός των 11 κρατουμένων άνοιξε την πόρτα για να ξεκινήσει η επιβίβασή τους στο πλοίο που θα τους μετέφερε στην Κρήτη δέχθηκε την επίθεση τεσσάρων από αυτούς. Οι κρατούμενοι αυτοί είχαν καταφέρει να λύσουν τις χειροπέδες τους. Είχαν δηλαδή κάποιο αντικείμενο μαζί τους με το οποίο ελευθέρωσαν τα χέρια τους και ήταν έτοιμοι για να διαφύγουν.

Έτσι όλα δείχνουν ότι η απόδραση ήταν σχεδιασμένοι. Οι κρατούμενοι φαίνεται ότι είχαν φροντίσει να έχουν ελεύθερα τα χέρια τους για να μπορέσουν να επιτεθούν στους αστυνομικούς και στη συνέχεια να τρέξουν μέχρι το λευκό βαν όπου τους περίμεναν οι συνεργοί τους.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι οι δράστες είχαν οργάνωση εντός φυλακής, αλλά και συνεργούς εκτός φυλακής…

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις