Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη συμμορία των απαγωγέων – Πώς θυσιάστηκε μία μητέρα για να σώσει τον 9χρονο γιο της

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη συμμορία των απαγωγέων – Πώς θυσιάστηκε μία μητέρα για να σώσει τον 9χρονο γιο της

Μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος των απαγωγέων οι μαρτυρίες είναι πραγματικά συγκλονιστικές, αλλά και ο τρόπος που δρούσαν ανατριχιαστικός.

 Σε μία περίπτωση η συμμορία ήθελαν να απαγάγουην έναν 9χρονο. Το απόγευμα της 25ης Μαΐου, οι δύο κουκουλοφόροι εμφανίστηκαν στο υπόγειο πάρκινγκ του σπιτιού της 35χρονης στο Μεγάλο Πεύκο. Ήταν η στιγμή που είχαν βγει από το αυτοκίνητο εκείνη, ο γιος της και η πεθερά της. Οι δράστες έκαναν την κίνηση να αρπάξουν το παιδί, αλλά η μητέρα του, κατόρθωσε να τους πείσει να πάρουν εκείνη. Η 35χρονη και ο άνδρας της διατηρούν μεταφορική εταιρεία.

Οι απαγωγείς ζητούσαν 3.000.000 ευρώ για να τηνελευθερώσουν. Την άφησαν στις 19 Ιουνίου όταν πήραν περίπου 350.000 ευρώ. Για 25 ημέρες την κρατούσαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο, σταθμευμένο σε οικόπεδο ενός εκτων δραστών, και τις έδιναν ένα… τοστ την ημέρα και λίγο νερό!

Τα εννέα μέλη της συμμορίας, που αποτελείται από έλληνες, ελληνοπόντιους και δύο αλβανούς ηλικίας από 29 έως 35 χρόνων,σε διάστημα 7 μηνών διέπραξαν πέντε απαγωγές, τριών ανδρών και δύο γυναικών,αποκομίζοντας περίπου 1.000.000 ευρώ σε μετρητά, ράβδους χρυσού και κοσμήματα.

Στο στόχαστρό τους ήταν κυρίως κοσμηματοπώλες και τα μέλη των οικογενειών τους, ενώ για να φτάοσυν σε αυτούς οι αστυνομικοί ζήτησαν τη συνδρομή των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΕΥΠ.

Η δράση τους ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου 2011 όταν τρεις από συλληφθέντες, φορώντας κουκούλες και με την απειλή όπλου, ακινητοποίησαν 61χρονο χρυσοχόο έξω από την οικία του. Του φόρεσαν κουκούλα και τον οδήγησαν στη Μάνδρας Αττικής όπου τον κρατούσαν. Κατά τη διάρκεια της αρπαγής οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με συγγενείς του και απαίτησαν χρήματα και πλάκες χρυσού για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Τελικά δεν καταβλήθηκαν τα λύτρα, αφού ο όμηρος κατάφερε να διαφύγει εκμεταλλευόμενος στιγμιαία ολιγωρία τους, ενώ τον κρατούσαν σε ερημικό σημείο κοντά στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την περιοχή με τη βοήθεια διερχόμενου οδηγού λεωφορείου ενημερώνοντας ταυτόχρονα τουςσυγγενείς του και την Αστυνομία.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2011, ένας 71χρονος χρυσοχόος οδηγώντας το αυτοκίνητό του και ενώ πλησίαζε στο σπίτι του, δύο κουκουλοφόροι ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό του στη μέση του δρόμου και αφού έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου, με την απειλή όπλου, του φόρεσαν κουκούλα στο κεφάλι, του έδεσαν τα χέρια με ταινία και τον έβαλαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκίνητου τους. Στη συνέχεια τον οδήγησαν σε αποθήκη κτιρίου. Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες των δραστών με τους οικείους του και απαίτησαν την παράδοση κοσμημάτων, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο και να μην τον σκοτώσουν. Ο όμηρος αφέθηκε ελεύθερος στην περιοχή του Ασπροπύργου, το πρωί της επόμενης μέρας, αφού προηγουμένως οι δράστες παρέλαβαν μέρος των λύτρων που απαιτούσαν.

Δεκαπέντεημέρες μετά, στις 8 Ιανουαρίου 2012, κοντά στα ΚΤΕΟ Ελευσίνας, δύο κουκουλοφόροι επιβάτες αυτοκινήτου, ακινητοποιήσαν το αυτοκίνητο 26χρονης, κόρης χρυσοχόου και με την απειλή πιστιλιού της έβαλαν κουκούλα στο κεφάλι. Άρπαξαν 70 ευρώ από το πορτοφόλι της, το κινητό της τηλέφωνο και την οδήγησαν σε οικοδομή, σε περιοχή του Ασπροπύργου. Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους οικείους της απαίτησαν την καταβολή χρημάτων ως λύτρα για να την απελευθερώσουν. Μερικές ώρες αργότερα, την ίδια μέρα, η όμηρος αφέθηκε ελεύθερη, αφού καταβλήθηκε μέρος των λύτρων.

Στις 2 Μαρτίου 2012, πέντε κουκουλοφόροι ακινητοποίησαν 32χρονο, γιο ιδιοκτήτη εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων πολυτίμων μετάλλων, την ώρα που ετοιμαζόταν να μπει με το αυτοκίνητό του σε πιλοτή πολυκατοικίας κοντά στο σπίτι του για να το σταθμεύσει. Αφού του φόρεσαν κουκούλα και τον χτύπησαν σε διάφορα σημεία του σώματός του, τον έβαλαν στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου του, στο οποίο επιβιβάστηκαν κάποιοι από τους δράστες. Λίγο αργότερα τον επιβίβασαν σε άλλο αυτοκίνητο εγκαταλείποντας εκεί το δικό του και τον οδήγησαν σε κτίριο ιδιοκτησίας ενός εκτων δραστών στην περιοχή του Ασπροπύργου. Στη συνέχεια, οι δράστες επικοινώνησαν με τους οικείους του και απαιτούσαν ως λύτρα την καταβολή χρυσού. Το πρωί της ίδιας μέρας αφέθηκε ελεύθερος, αφού καταβλήθηκε μέρος των λύτρων σε ράβδους χρυσού.

Τελευταία και πιο φρικτή για το θύμα, απαγωγή ήταν αυτή της 25ης Μαΐου, όπου οι κουκουλοφόροι επεδίωξαν να αρπάξουν τον 9χρονο γιο, ιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρείας,ωστόσο προσφέρθηκε η 35χρονη μητέρα του, πείθοντας τους δράστες.

Αφού την άρπαξαν,έβαλαν και σε εκείνη κουκούλα, την επιβίβασαν στα πίσω καθίσματα αυτοκίνητό τους μαζί με έναν εκ των δραστών, ενώ μέσα σε αυτό ήταν ήδη άλλοι δύο δράστες στις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού. Οι δράστες επικοινώνησαν με τους οικείους της και απαίτησαν την καταβολή χρημάτων και χρυσού για να την αφήσουν ελεύθερη. Μετά από 25 ημέρες στις 19 Ιουνίου αφέθηκε ελεύθερη, αφού καταβλήθηκε μέρος των λύτρων. 

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.000 ευρώ από προσημειωμένα χαρτονομίσματα καταβολής λύτρων, πλήθος κινητών τηλεφώνων καικαρτών SIM, χειρόγραφο σημείωμα όπου αναγράφονταν ο διαμοιρασμός των χρημάτων μεταξύ των συλληφθέντων δραστών με συγκεκριμένα ποσά που πήρε ο καθένας από την τελευταία απαγωγή,

Στην πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν η ομάδα διαπραγματευτών και οι ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, που συνέδραμαν καθοριστικά στο έργο των αστυνομικών Υπηρεσιών. Οι συλληφθέντες απογευματινές ώρες σήμερα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η σπείρα που “χτυπούσε” χρυσοχόους – Πέντε απαγωγές σε επτά μήνες

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε