Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα: Από τα επεισόδια στον… εισαγγελέα

Σύνταγμα επεισόδια
Φωτογραφία Eurokinissi

Οι προσαγωγές έγιναν συλλήψεις και σήμερα (02.07.2018) οδηγούνται στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια της Κυριακής στο Σύνταγμα, μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Πρόκειται για τρεις άνδρες (50, 29 και 20 ετών) που κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια στο Σύνταγμα. Ομάδα περίπου 30 ατόμων από τους συγκεντρωθέντες πέταξε πέτρες φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση χημικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης.

Τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Τη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών διοργάνωσαν, το απόγευμα της Κυριακής (01.07.2018) το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.

Φωτογραφία Eurokinissi

Η μικρή ομάδα που, όπως έγινε γνωστό, προκάλεσε τα επεισόδια, συμμετείχε στη συγκέντρωση. Οι περίπου 30 από τους συγκεντρωθέντες πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση που διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

Τα ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τα άτομα που δημιούργησαν τα επεισόδια. Εξαιτίας των επεισοδίων έμειναν για κάποια ώρα κλειστές η Β. Σοφίας από τη Σέκερη και η Β. Αμαλίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις