Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Συνελήφθη 39χρονος στην Ελευσίνα που ξάφριζε ηλικιωμένους

Συνελήφθη 39χρονος στην Ελευσίνα που  ξάφριζε ηλικιωμένους

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε στην Ελευσίνα , 39χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απάτες, κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία και αναζητείται γυναίκα συνεργός του. Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ ο δράστης κινούμενος με όχημα μαζί με τη συνεργό του, πλησίασαν στην περιοχή της Ελευσίνας ηλικιωμένο και προσποιούμενοι τους λογιστές, απαίτησαν την καταβολή χρηματικού ποσού. Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιστευτά τα όσα του έλεγαν, κάλεσαν τηλεφωνικά άγνωστη γυναίκα, η οποία προσποιήθηκε την κόρη του παθόντα. Ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε την προσπάθεια εξαπάτησής του και έτσι οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι πλησίαζαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφής χρηματικού ποσού από Δημόσιες Υπηρεσίες, επιχειρούσαν να τους αποσπάσουν χρήματα. Σε περιπτώσεις που τα θύματά τους αντιλαμβάνονταν την απάτη, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία, προκειμένου να τους αφαιρέσουν χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων, ενώ σημειώνεται ότι κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις