Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Συνελήφθη 61χρονος για πλαστογραφία – Έβγαζε ψεύτικα ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθη 61χρονος για πλαστογραφία – Έβγαζε ψεύτικα ταξιδιωτικά έγγραφα

Για πλαστογραφία και κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων συνελήφθη 61χρονος αλλοδαπός στο πλαίσιο επιχείρησης υπό το συντονισμό της EUROPOL.

Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα.

Η Αστυνομία έφτασε στη σύλληψή του έπειτα από διερεύνηση πληροφοριών της από τη συμμετοχή της σε έρευνα που διενήργησαν οι γερμανικές Αρχές και αφορούσε τη διεθνή διακίνηση – εμπορία πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων από την Ελλάδα στη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπό τον συντονισμό της Europol. Η συγκεκριμένη υπόθεση έλαβε την κωδική ονομασία «Op. KOSMOS».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατάστημα μίνι μάρκετ, στην περιοχή του Νέου Κόσμου χρησιμοποιούνταν ως “βιτρίνα” για την ταχυδρομική αποστολή κατά παραγγελία, πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων από την Ελλάδα προς διάφορες χώρες. Έπειτα από ελέγχους σε διεθνές κέντρο συλλογής και διανομής ταχυδρομικών δεμάτων της Γερμανίας, εντοπίστηκαν είκοσι έξι ταχυδρομικά δέματα που περιείχαν συνολικά πενήντα έξι πλαστά ή νοθευμένα ταξιδιωτικά και διοικητικά έγγραφα, διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, τα οποία συσχετίστηκαν ως προς τον κοινό τους αποστολέα, που ήταν το ύποπτο κατάστημα «βιτρίνα» στον Νέο Κόσμο.

Σε έρευνες που έγιναν σε κατοικίες και σε ένα κατάστημα στην Αττική, κατασχέθηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων αμφιβόλου γνησιότητας, ταχυδρομικοί φάκελοι με διευθύνσεις που χρησιμοποιούνταν για τις ταχυδρομικές αποστολές, ιδιόχειρες σημειώσεις με λεπτομέρειες σχετικά με τις διανομές των εγγράφων και κινητά τηλέφωνα.

Ο 61χρονος αλλοδαπός, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις