Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Συνελήφθη εφοριακός για εκβιασμό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η εφοριακός και μία λογίστρια είχαν στήσει “επιχείρηση” διαγραφής παραβάσεων έναντι συγκεκριμένης αμοιβής.   

Οι δύο γυναίκες εκβίαζαν έναν ιδιοκτήτη Pet Shop που είχε ένα πρόστιμο στην εφορία ύψους 3.000 ευρώ. Η εφοριακός από την ΔΟΥ του Αιγάλεω υποσχέθηκε να “εξαφανίσει” το πρόστιμο αν της έδινε 1500 ευρώ.

Ειδικότερα η υπάλληλος απαίτησε, ως αρμόδια για τον έλεγχο φορολογικών παραβάσεων, από ημεδαπή επαγγελματία, να της καταβάλει το ποσό των (1.500) ευρώ, για να μην καταχωρισθεί διαπιστωθείσα φορολογική παράβαση στην έκθεση ελέγχου και να μην της επιβληθεί πρόστιμο (3.000) ευρώ.

Τα χρήματα αυτά τα απαίτησε την προηγούμενη εβδομάδα, μέσω τρίτου (παρένθετου) προσώπου, η οποία ενεργούσε ως λογίστρια της καταγγέλλουσας. Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η λογίστρια συναντήθηκε με την καταγγέλλουσα έξω από την Δ.Ο.Υ. και αφού παρέλαβε τα χρήματα που είχαν προσημειωθεί από την Υπηρεσία μας, τα μετέφερε και τα παρέδωσε στην υπάλληλο. Η τελευταία αφού κράτησε για τον εαυτό της (1.000) ευρώ, επέστρεψε στην επαγγελματία μέρος του χρηματικού ποσού, ανερχόμενο σε (500) ευρώ.

 Αμέσως επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσής μας που βρίσκονταν στο χώρο και συνέλαβαν τις δύο γυναίκες. Από έρευνα που έγινε στο γραφείο της υπαλλήλου και στο χώρο του Αρχείου της Δ.Ο.Υ. που βρίσκεται πλησίον του γραφείου της, βρέθηκαν κρυμμένα με επιμέλεια, εντός φακέλου(στο χώρο του αρχείου) τα προσημειωμένα χρήματα (1.000 ευρώ), τα οποία κατασχέθηκαν. Στην κατοχή της, βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των (3.500) ευρώ, επιπλέον των προσημειωμένων και δυο (2) συσκευές κινητών τηλεφώνων

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε