Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Συνελήφθη ο εγκέφαλος του παρεμπορίου στην Αττική

Συνελήφθη ο εγκέφαλος του παρεμπορίου στην Αττική

Μετά από επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθη ο εγκέφαλος του παρεμπορίου στην Αττική.
Πρόκειται για έναν Σενεγαλέζο που παρακολουθούσαν εδώ καιρό.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στους Αγίους Αναργύρους οι παράνομοι πλανόδιοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.
Η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης και τελικά προσήχθησαν 9 άτομα.

Τον άνθρωπο που κινεί τα νήματα του παραεμπορίου έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και σε διάφορα πανηγύρια στην Αττική, κατάφεραν να βάλουν στο χέρι αστυνομικοί στα πλαίσια δράσης κατά του παραεμπορίου.

Πρόκειται για έναν άνδρα από την Σενεγάλη, οποίος είχε μπει εδώ και καιρό στο «στόχαστρο των αστυνομικών, καθώς φέρεται ως ο «εγκέφαλος» που οργάνωσε το παραεμπόριο έξω από την πρώην ΑΣΟΕ, ενώ παράλληλα οργάνωνε σε πανηγύρια και θρησκευτικές εορτές τους πάγκους για το παραεμπόριο, δίπλα στους νόμιμους μικροπωλητές.

Οι αστυνομικοί εδώ και καιρό τον είχαν θέσει υπό παρακολούθηση και θεώρησαν πως η κατάλληλη ευκαιρία, για να τον συλλάβουν και παράλληλα να εντοπίσουν και τους υπόλοιπους παράνομους μικροπωλητές που κινούνταν και οργανώνονταν γύρω από αυτό το πρόσωπο, είναι τώρα.

Το απόγευμα της Κυριακής λοιπόν οι αστυνομικοί έφτασαν στους Αγίους Αναργύρους, παρακολουθώντας τον Σενεγαλέζο «οργανωτή» για να διαπιστώσουν πως στο πανηγύρι που είχε στηθεί στην συγκεκριμένη περιοχή, λόγο της εορτής των Αγίων Αναργύρων, είχε στηθεί παράλληλα και μια δεύτερη εμποροπανήγυρη από παράνομους όμως μικροπωλητές, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί και συγκεκριμένα Αφρικανοί.

Ωστόσο κανείς δεν υπολόγιζε, τόσο την αντίδραση του Σενεγαλέζου, όσο και των υπολοίπων παράνομων μικροπωλητών, καθώς όταν πήγαν οι αστυνομικοί να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο και ουσιαστικά να συλλάβουν όσους δεν είχαν άδειες, οι πλανόδιοι εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, αρχικά φραστικά, ενώ στην συνέχεια κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους σπάζοντας μάλιστα και διαλύοντας πάγκους άλλων πωλητών.

Την λύση έδωσε μια ομάδα ΟΠΚΕ που βρίσκονταν για ασφάλεια στην περιοχή λόγω της πανήγυρης, με αποτέλεσμα να προσαχθούν επί τόπου 9 άτομα και να κατασχεθούν πλήθος προϊόντων «μαϊμού», καθώς οι υπόλοιποι παράνομοι μικροπωλητές, μόλις αντελήφθησαν ότι το «παιχνίδι χοντραίνει» εγκατέλειψαν την πραμάτεια τους αλλά και τις απειλές σε βάρος των αστυνομικών και το έβαλαν στα πόδια.

Όσον αφορά στους 9 προσαχθέντες, ανάμεσα τους βέβαια και ο Σενεγαλέζος, συνελήφθησαν δυο από αυτούς  και ο φερόμενος οργανωτής του παραεμπορίου και πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν την Δικαιοσύνη, καθώς σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις