Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Συνελήφθησαν οι παραλίγο δολοφόνοι που βασάνισαν πασίγνωστο φωτογράφο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τους παρ’ ολίγον δολοφόνους του γνωστού φωτογράφου της παραλιακής Ιωάννη Αλεξόπουλου, κατάφερε να συλλάβει το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησε. 

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Ασφάλειας, έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας, συνελήφθη στο Χαλάνδρι ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλοι δυο συμπατριώτες του, ένας 27χρονος δραπέτης φυλακών κι ένας δεύτερος 35χρονος ο οποίος εκτίει ποινή σε ελληνική φυλακή κατηγορούμενος για ληστείες και κλοπές σε κοσμηματοπωλεία.

Οι δράστες είχαν δημιουργήσει σπείρα και πραγματοποιούσαν κλοπές σε καταστήματα και διαμερίσματα από το 2015.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για τους δράστες της απαγωγής και της παρ’ ολίγον δολοφονίας του γνωστού φωτογράφου Ιωάννη Αλεξόπουλου, οποίος φωτογραφίζει φίρμες στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της παραλιακής και είναι πασίγνωστος στους καλλιτεχνικούς κύκλους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 19/01/2015, οι κακοποιοί είχαν εισβάλει στο διαμέρισμα του γνωστού φωτογράφου στο Π. Φάληρο και τον είχαν ακινητοποιήσει με την απειλή μαχαιριού, την ώρα που ο 45χρονος κάθονταν αμέριμνος στο σαλόνι του σπιτιού του.

Οι αδίστακτοι ληστές, αφού έκαναν λαβή στον 45χρονο στη συνέχεια έψαξαν ολόκληρο το διαμέρισμα αρπάζοντας χρήματα και τιμαλφή. Όμως και όπως αποδείχθηκε από τον εφιάλτη που έζησε στη συνέχεια ο γνωστός φωτογράφος, οι κακοποιοί δεν ικανοποιήθηκαν από το χρηματικό ποσό που άρπαξαν, με αποτέλεσμα να απαγάγουν τον έντρομο 45χρονο, τον κατέβασαν μέχρι το αυτοκίνητό τους, τον επιβίβασαν, ενώ παράλληλα τον γρονθοκοπούσαν.
Σκοπός τους ήταν να αναγκάσουν τον 45χρονο να τους δώσει το “PIN” από τις κάρτες του, προκειμένου να σηκώσουν χρήματα από τους λογαριασμούς του.

Οι κακοποιοί τριγυρνούσαν στην Αθήνα τον φωτογράφο, καθώς ο ίδιος αντιστέκονταν στις προθέσεις τους, με αποτέλεσμα οι αδίστακτοι ληστές να του καταφέρουν χτύπημα με μαχαίρι στο θώρακα.
Η πολύωρη περιπέτεια του 45χρονου έλαβε τέλος στην περιοχή του Βύρωνα όταν πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης είδε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου έναν κουκουλοφόρο να χτυπά αλύπητα έναν άνδρα.
 Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη που είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση του φωτογράφου, ώστε οι κακοποιοί να μπορέσουν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς. 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε