Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Συνελήφθη στην Νάπολη ένα ζευγάρι – Είχε ρημάξει ελληνικά νοσοκομεία

Συνελήφθη στην Νάπολη ένα ζευγάρι – Είχε ρημάξει ελληνικά νοσοκομεία
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Άλλα δύο μέλη της σπείρας Κολομβιανών, που άρπαζαν ιατρικό εξοπλισμό από ελληνικά νοσηλευτικά ιδρύματα, συνελήφθησαν στην Νάπολη της Ιταλίας, έπειτα από ελληνικό και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ο λόγος για έναν άνδρα και μία γυναίκα, υπήκοων Κολομβίας, που καταζητούνταν από τις ελληνικές αρχές για τις κλοπές μηχανημάτων δημόσιων νοσοκομείων και, μέχρι τώρα, διέφευγαν της σύλληψης. Ωστόσο, ένα ακόμη μέλος της συμμορίας παραμένει ασσύληπτο και καταζητείται.

Η αστυνομία της Νάπολη ενημερώθηκε από τις εληνικές αρχές για τη δράση της σπείρας. Η Ασφάλεια Αττικής είχε ζητήσει, επίσης, την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης βάσει του οποίου πιάστηκε το ζευγάρι των Κολομβιανών.

Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για να εκδοθούν στη χώρα μας.

Οι συνεργοί τους, επίσης Κολομβιανοί, συνελήφθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο στη χώρα μας. Όλοι τους έστελναν τα κλοπιμαία στην πατρίδα τους όπου τα πωλούσαν.

Ανάμεσα στα νοσοκομεία που είχαν εισβάλει είναι ο Άγιος Σάββας, καθώς και εκείνα του Βόλου και της Λάρισας.

Από τη Λάρισα στη Νάπολη

Οι δράστες, που είχαν χτυπήσει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, δραστηριοποιούνταν και σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, η Γερμανία, η Τσεχία, η Ολλανδία και η Κροατία.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ολόκληρη η ομάδα είχε έρθει στην χώρα μας μέσω Τουρκίας στις 11 Μαΐου 2017 και κατάφερε να διαφύγει στις 25 Μαΐου πέρυσι με πλαστά στοιχεία από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις