Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνωμοσία Πυρήνων πίσω από την βομβιστική επίθεση

Από τη σημερινή έκρηξη στο σπίτι του Μ. Ανδρουλάκη ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα έγινε πρώτη φορά στη γραμμή έκτακτης ανάγκης 112, που δεν εντοπίζει τον αριθμό του τηλεφώνου.

Η βόμβα βρισκόταν μέσα σε σάκο και η οικιακή βοηθός την μετέφερε από την πόρτα στην αυλή όπου και εξεράγη.

Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα έγινε στις 13:55 στην τηλεφωνική γραμμή 112, που είναι η γραμμή έκτακτης ανάγκης της ΕΕ. Άγνωστος προειδοποιούσε ότι θα γίνει έκρηξη σε 20 λεπτά στο σπίτι του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη στον Καρέα. 

Τον συγκεκριμένο αριθμό μπορεί να καλέσει οποιοδήποτε κινητό χωρίς να χρειάζεται κάρτα sim καθώς εντάσσεται στις επείγουσες κλήσεις. Έτσι δεν εντοπίζεται ο αριθμός του κινητού από τις αρχές και είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται για προειδοποίηση πριν από επίθεση.

Στον σάκο με την βόμβα υπήρχαν δύο κροτίδες και δύο ηλεκτρονικά ρολόγια. Η συνδεσμολογία του αυτοσχέδιου ωρολογιακού μηχανισμού οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς-Φράξια Μηδενιστών”. 

Πριν από δύο βδομάδες είχε γίνει επίθεση από την ίδια οργάνωση στο σπίτι της ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου και αρμόδια στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου υποστήριζαν τότε ότι πιθανότατα έχει αλλάξει ο κατασκευαστής των βομβών της «χύτρας» καθώς παρουσιάζονται σημαντικές διαφορές στην συνδεσμολογία τους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε