Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τα κινητά πρόδωσαν τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη

απαγωγείς Μιχάλη Λεμπιδάκη

Για την ακρίβεια τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη τους πρόδωσαν κινητά που… δεν είχαν. Οι αστυνομικοί έκαναν κίνηση-ματ στην υπόθεση και ουσιαστικά ο χρόνος για τους απαγωγείς άρχισε να μετράει αντίστροφα ήδη από τον περασμένο Ιούλιο.

Τρεις από τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη “έπεσαν” τον περασμένο Ιούλιο σε τυχαίο μπλόκο της αστυνομίας. Κατά τον έλεγχο κανείς δεν είχε πάνω του κινητό τηλέφωνο.

Αυτό κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών. Είναι τουλάχιστον περίεργο να μην έχει κανείς κινητό σήμερα και έτσι ξεκίνησε έρευνα.

Αποδείχθηκε ότι οι άνδρες που είχαν “πέσει” στο μπλόκο είχαν φροντίσει να “ξεφορτωθούν” τα κινητά τους λίγο πριν τον έλεγχο. Έτσι ξεκίνησε η δεύτερη φάση της έρευνας.

Τα καρτοκινητά

Οι αστυνομικοί έγιναν σκιά των τριών αυτών ανδρών, ενώ ξεκίνησαν διακριτική παρακολούθησε και των σημείων πώλησης καρτοκινητών και καρτών κινητής τηλεφωνίας.

Οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη χρησιμοποιούσαν καρτοκινητά για να στείλουν μηνύματα με τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια τα πετούσαν.

Έτσι έφτασαν και στον εντοπισμό της ανήλικης κοπέλας η οποία φέρεται να είχε αναλάβει να αγοράζει τα καρτοκινητά.

Από την στιγμή αυτή το παζλ άρχισε να συμπληρώνεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Κρήτη με την πολύτιμη συνεργασία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο νησί.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε χώρο στα Σφακιά, όπου όμως δεν βρέθηκε τίποτα. Έτσι αποφασίστηκε να μη γίνει άλλη κίνηση ώσπου να λήξει η απαγωγή, για να μην κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ύστερα από έρευνες και παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί κατάφεραν χτες να εντοπίσουν το κρυσφύγετο, όπου κρατείτο ο όμηρος, και χτες το μεσημέρι οργανώθηκε η επιχείρηση για την απελευθέρωσή του, επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 8 το πρωί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις