Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τάσος Μπερδέσης: Οι εκτελεστές γνώριζαν ότι δεν υπήρχαν κάμερες στο σημείο – Κατέβηκε από το τζιπ ο δολοφόνος

Τάσος Μπερδέσης: Οι εκτελεστές γνώριζαν ότι δεν υπήρχαν κάμερες στο σημείο – Κατέβηκε από το τζιπ ο δολοφόνος

Ο κύκλος αίματος που έχει ανοίξει στον ακήρυχτο πόλεμο της νύχτας φαίνεται πως βρίσκεται εκτός ελέγχου με τον πυγμάχο Τάσο Μπερδέση να είναι το τελευταίο θύμα.

Η αστυνομία προσπαθήσει να εντοπίσει τους δράστες, να βρει το δρομολόγιο διαφυγής τους και τα στοιχεία που θα την οδηγήσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας.

Οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν πολύ καλά το σημείο καθώς από την πρώτη έρευνα στον χώρο του εγκλήματος δε φαίνεται να υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που να κατέγραψε κινήσεις τους. Γνώριζαν ότι ο πυγμάχος θα πήγαινε εκεί για προπόνηση και του έστησαν καρτέρι.

Ο άνθρωπος που πυροβόλησε 14 φορές τον Τάσο Μπερδέση το πρωί της Δευτέρας (31.05.2021), σχεδόν άδειασε πάνω του όλο το γεμιστήρα από το καλάσνικοφ. Οι πληροφορίες του MEGA αναφέρουν ότι ο εκτελεστής κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τον πυροβόλησε εξ επαφής και στη συνέχεια μπήκε ξανά στο τζιπ με τον οδηγό να πατάει γκάζι και να εξαφανίζονται από την περιοχή.

Οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται στο οργανωμένο έγκλημα και στο παρελθόν του πυγμάχου. Παρά τις έρευνες που έκαναν πληρώματα της Άμεσης Δράσης και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, το όχημα των δολοφόνων του Τάσου Μπερδέση δεν βρέθηκε.

Click4more: Τάσος Μπερδέσης: Στην έκθεση της ΕΛΑΣ με τους 500 μαφιόζους το όνομά του

Οι Αρχές σαρώνουν την περιοχή για να εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που να έχουν καταγράψει το δρομολόγιο διαφυγής τους.

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει 4 μαφιόζικες εκτελέσεις, με τις Αρχές να ερευνούν ομοιότητες μεταξύ τους, αν και μέχρι τώρα δε φαίνεται να συνδέονται. Το κοινό χαρακτηριστικό είναι πως οι δράστες είναι αδίστακτοι στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ, στις άλλες δύο πιστόλι εννέα χιλιοστών και δεν υπολογίζουν τίποτα. Δεν τους ενδιαφέρει αν τους πιάσουν οι κάμερες ασφαλείας ή αν είναι άλλοι παρόντες.

Ακούστηκαν συνεχόμενες ριπές 

«Ακούστηκαν δύο συνεχόμενες ριπές. Τέσσερις πέντε η πρώτη και τέσσερις πέντε η δεύτερη με διαφορά κλασμάτων δευτερολέπτου», λέει ένας άνδρας που άκουσε τους πυροβολισμούς.

Click4more: Έριξαν 14 φορές στον Τάσο Μπερδέση – Οι δράστες της δολοφονίας στη Βάρη είχαν μελετήσει κάθε του κίνηση

Ενας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε: Άκουσα συνεχόμενους πυροβολισμούς. Θεώρησα επειδή είχαν γιορτές δίπλα στο γηπεδάκι που έχει και πισίνα ότι ρίχνουν βεγγαλικά. Δεν έδωσα και μεγάλη σημασία».

Ποια είναι τα σενάρια διαφυγής των δραστών

Η αστυνομία εξετάζει δύο σενάρια για τον τρόπο διαφυγής των δραστών μετά τη στυγερή δολοφονία έτσι όπως είναι ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο. Είτε κατέβηκαν με το μαύρο όχημα προς την Βάρης – Κορωπίου, έναν κεντρικό δρόμο, είτε ανέβηκαν την Ανδρέα Παπανδρέου μέσα από τους δρόμους που φαίνεται πως είχαν χαρτογραφήσει, διέφυγαν προς την βορειοανατολική Αττική εκεί όπου χάθηκαν και τα ίχνη τους.

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις