Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Θα «μιλήσει» το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ; Είναι χτυπημένο από σφαίρα

Θα «μιλήσει» το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ; Είναι χτυπημένο από σφαίρα

Κατεστραμμένο από σφαίρα βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης του newsit.gr και τα κομμάτια που έχουν περισυλλέγει, μεταφέρθηκαν απ’ την πρώτη στιγμή στην διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για να μπορέσουν οι ειδικοί επιστήμονες να κάνουν ανάκτηση των δεδομένων που ήταν αποθηκευμένα.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να εξασφαλιστεί πρόσβαση στα δεδομένα του κινητού για να αντληθούν όλες οι χρήσιμες πληροφορίες.

Το newsit.gr, απευθύνθηκε σε ανώτερο αξιωματικό που επιβλέπει την πορεία των ερευνών και ο οποίος σχολίασε για το θέμα «Σ’ αυτή τη φάση, δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα σχόλιο. Είναι οι ώρες όπου αναζητούμε και επιδιώκουμε να … πιαστούμε απ’ ένα … επιχειρησιακό λάθος των δολοφόνων …», σχολίασε με νόημα ο ίδιος αξιωματικός. 

Ψάχνουν τα δεδομένα

Η εύκολη υπόθεση φαίνεται για την ώρα να είναι μόνο η «διατήρηση» των κλήσεων και των SMS, που ωστόσο έτσι κι αλλιώς για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα εξακολουθούν να αποθηκεύονται στην κάρτα SIM ή στη μνήμη του τηλεφώνου (ανάλογα με το μοντέλο και τις ρυθμίσεις του χρήστη). Ή το πολύ-πολύ, να αναγκαστεί η αστυνομία να προσφύγει για τον ίδιο λόγο στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που διαθέτει αυτά τα δεδομένα.

Εμπόδιο για εικόνες και βίντεο

Το επίμαχο κομμάτι όμως είναι οι τυχόν εικόνες και τα video που ενδεχομένως ο αστυνομικός ρεπόρτερ να φυλούσε ως κόρη οφθαλμού και ως ένα «ευαίσθητο κομμάτι» των όσων γνώριζε και για ποινικές κυρίως υποθέσεις που είχαν ιδιαίτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Και εδώ παρατηρούνται αντικειμενικές δυσκολίες αφού η βλάβη που προκάλεσε η βολίδα  κάνει προς το παρόν εντελώς απρόσιτη την πρόσβαση.  

Σημασία ιδιαίτερη πάντως δίνεται επίσης αν κάποιος τον κάλεσε σκόπιμα στο τηλέφωνο την ώρα που πάρκαρε το τζιπ του στην οδό Θέμου Ανίννου 29 δίπλα απ’ το σπίτι του, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Click4More Γιώργος Καραϊβάζ – Ιατροδικαστής στο newsit.gr: «Θανατηφόρες οι 9 από τις 10 σφαίρες»

Και αυτό για να του αποσπάσουν την προσοχή έτσι ώστε ο δολοφόνος να μπορέσει να αδειάσει όλη την γεμιστήρα απ’ το 9αρι πιστόλι, όπως και έκανε. Η αστυνομία πάντως δεν έχει ξεκάθαρη άποψη αν ο Γιώργος Καραϊβάζ, βγαίνοντας είχε στη λαβωμένη παλάμη του το κινητό του τηλέφωνο ή αν η σφαίρα  βρήκε την συσκευή σε κάποια απ’ τις τσέπες του.

Βασίλης Χήτος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις