Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Θέλω να γυρίσει πίσω ο φίλος μου” έλεγε ο 14χρονος – Πρωτοφανή αγριότητα δείχνουν τα χτυπήματα που δέχθηκε ο άτυχος Τάσος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Τραγικό, μόνο ο Τάσος και ο δίδυμος αδελφός του έκαναν παρέα με τον 14χρονο, λέει ο θείος του
– Χτυπήματα στο πρόσωπο και τον αυχένα του 14χρονου Τάσου
– Πριν το χτύπημα με μαχαίρι υπήρξε προσπάθεια στραγγαλισμού
– Προβληματίζει η συμπεριφορά του 14χρονου δράστη πριν και μετά τη περιστατικό
– Για βίαιο και επιθετικό παιδί, κάνουν λόγο τώρα οι μαρτυρίες

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη Γέφυρα. Συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον 14χρονο Τάσο, ωστόσο η πληγεί δεν κλείνει εύκολα. Μετά την τόσο τραγική απώλεια του παιδιού από το χέρι του ίδιου του συμμαθητή με τόσο άγριο τρόπο έρχονται στο φως μαρτυρίες και ευρήματα που συγκλονίζουν.

Είναι η ίδια η συμπεριφορά του 14χρονου που σήκωσε μαχαίρι εναντίον του φίλου του που προβληματίζει. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση προβληματίζονται έντονα από το γεγονός ότι ο 14χρονος είχε το σθένος ουσιαστικά να παγιδεύσει το φίλο του λέγοντας ότι ήθελε να πάει στην τουαλέτα και τον κάλεσε να τον περιμένει και ύστερα επέστρεψε με μαχαίρι για να του επιτεθεί.


Προβληματίζουν έντονα και τα ευρήματα του ιατροδικαστή που μιλά για πραγματική μάχη σώμα με σώμα των δύο παιδιών καθώς στο κορμί του θύματος βρέθηκαν αμυχές αλλά και τραύματα στον αυχένα και το πρόσωπο, μαζί με τα θανατηφόρα τραύματα από το μαχαίρι στο λαιμό. Ιδιαίτερα βίαιο περιστατικό μαρτυρά και το γεγονός ότι φαίνεται ότι ο 14χρονος προσπάθησε να στραγγαλίσει τον συμμαθητή του πριν του καταφέρει τα χτυπήματα με το μαχαίρι.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο 14χρονος ύστερα από το περιστατικό πήγε στο σπίτι του και κοιμήθηκε σαν να μην είχε συμβεί τίποτε, αλλά και το γεγονός ότι την επόμενη ημέρα δεν έμοιαζε να ψάχνει μαζί με τους υπόλοιπους για τον 14χρονο Τάσο προκαλούν πολλά ερωτήματα.


Μάλιστα όταν ο ίδιος του ο πατέρας βρήκε το άψυχο κορμί του Τάσου εκείνος, σύμφωνα με όσους ήταν παρόντες ξέσπασε φωνάζοντας πως θέλει να γυρίσει πίσω ο φίλος του.
Δεν είπε το παραμικρό για την εμπλοκή του, λένε έμπειροι αστυνομικοί, παρά μόνο όταν τα στοιχεία από το μαχαίρι οδήγησαν σε εκείνον.
Για ένα παιδί με επιθετική και βίαιη πολλές φορές συμπεριφορά κάνουν λόγο οι μαρτυρίες. Ο θείος του 14χρονου θύματος λέει μάλιστα ότι λόγω της περίεργης συμπεριφοράς του ήταν ο Τάσος και ο δίδυμος αδελφός του που ήταν ουσιαστικά η μόνη παρέα του. Μάλιστα υπάρχουν τώρα μαρτυρίες ότι ο 14χρονος είχε χτυπήσει δυο παιδιά στο σχολείο, είχε αποβληθεί μάλιστα, ενώ είχαν βρεθεί και σκάγια στο σχολείο από το όπλο που όπως λένε έχει στην κατοχή του.
Η Μ. Τζούτζου είναι μητέρα ενός συμμαθητή του 14χρονου που ομολόγησε την δολοφονία και μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και την τηλεοπτική εκπομπή Live News, του Etv.
Η Μ. Τζούτζου περιέγραψε τον 14χρονο ως ένα παιδί που συχνά προκαλούσε προβλήματα και ήταν επιθετικό. Μάλιστα αποκάλυψε πως στο παρελθόν είχε επιτεθεί στον γιο της, σπρώχνωντάς τον και ρίχνοντας τον στο έδαφος από πίσω και χωρίς κανένα λόγο. Τόνισε ακόμη πως η διευθύντρια κάλεσε τον πατέρα του στο σχολείο για συστάσεις, τονίζοντας μάλιστα πως αυτό είχε συμβεί πολλές φορές και δηλώνοντας έξω φρενών με όσα ακούει αφού “είχαν πρόβλημα πολλά παιδιά στο σχολείο”.
Επίσης αποκάλυψε πως τα ρούχα του σκίστηκαν και όταν η μητέρα του καθ’ ομολογίαν δράστη έμαθε για το περιστατικό, αρκέστηκε να πει πως θα αγοράσει μια καινούρια φόρμα για το γιο της, αφήνοντας αιχμές για την αντίδρασή της, αφού “δεν έδωσε καθόλου σημασία”. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)


Ο θείος του 14χρονου θύματος λέει τώρα πως το παιδί είχε προβληματική συμπεριφορά, αλλά οι γονείς του ίσως δεν είχαν την ικανότητα να αντιληφθούν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.


Ο 14χρονος μετά την απαγγελία της κατηγορίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση από την εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά παραπέμφθηκε στην 5η τακτική ανακρίτρια όπου θα οδηγηθεί εκ νέου σήμερα για να απολογηθεί.
Ο δικηγόρος του μιλά για ένα παιδί που τώρα ίσως συνειδητοποιεί την πράξη του χωρίς ακόμη να έχει πλήρως αντιληφθεί το κακό που προκάλεσε.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε