Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσ/νίκη: Τους έταζε δουλειά και τους… “έγδυνε”

Θεσ/νίκη: Τους έταζε δουλειά και τους… “έγδυνε”

Δουλειά στον δημόσιο τομέα αλλά και διάφορες άλλες γραφειοκρατικές εξυπηρετήσεις έταζε σε ανυποψίαστους πολίτες στη Θεσσαλονίκη ένας άνδρας 61 ετών, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, παρουσιαζόταν ως υπάλληλος κρατικής υπηρεσίας, αποκομίζοντας το τελευταίο 4μηνο περί τα 2500 ευρώ.

Ο δράστης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και αντιποίηση Αρχής, εντόπιζε τα θύματά του σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, πείθοντάς τα ότι λόγω της δήθεν ιδιότητάς του μπορούσε -πάντα με το αζημίωτο- να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις τους.

Για… όλες τις δουλειές!

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο επιτήδειος αναλάμβανε να φέρει εις πέρας διαδικασίες, όπως έκδοση άδειας μικροπωλητή, ανανέωση άδειας παραμονής στη χώρα, αλλά και εύρεση εργασίας στο δημόσιο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν τα πέντε -έως τώρα- διαπιστωμένα θύματά του κατάλαβαν ότι ο 61 ετών άντρας “πουλούσε” μόνο υποσχέσεις και καμία υπόθεση δεν προχωρούσε.

Σε έρευνα που έγινε βρέθηκε στην κατοχή του πλήθος εγγράφων, όπως υπεύθυνες δηλώσεις και φωτοαντίγραφα διαβατηρίων, δελτίων ταυτότητας και πτυχίων σπουδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουλάχιστον 84 παράνομοι μετανάστες περισυνελέγησαν τις τελευταίες ώρες από το Λιμενικό

Μπορεί να καταστρέψει τον τάφο της Αμφίπολης η βροχή! – Μάχη για να μείνει άθικτο το μνημείο

‘Ονειρο θερινής νυκτός οι διακοπές στη Χαλκιδική για χιλιάδες Ουκρανούς τουρίστες

Θήβα: Η αποθήκη ήταν ένα… μικρό οπλοστάσιο (ΦΩΤΟ)

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε