Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αθώος ο 32χρονος που κατηγορούνταν για λαθρεμπόριο τσιγάρων – Τι λέει ο δικηγόρος του στο newsit.gr 

δικηγόρος Λύτρας
Φωτογραφία INTIME

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη δίκη στην Θεσσαλονίκη για το κύκλωμα που φέρονταν να προωθούσε στην αγορά της συμπρωτεύουσας χιλιάδες πακέτα λαθραία τσιγάρα και καπνό. Όσον αφορά στον φερόμενο αρχηγό της οργάνωσης, έναν 32χρονο από το Πακιστάν, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο, καθώς δεν διαπιστώθηκε εάν τα προϊόντα καπνού ήταν εισαγόμενα, ή τα έβρισκαν στην εγχώρια αγορά.

Μαζί με τον αρχηγό, αθώοι κρίθηκαν και άλλα 20 άτομα, τα οποία φέρονταν να εμπλέκονται στη συγκεκριμένη οργάνωση. Έπειτα από την απόφαση, ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας δήλωσε στο newsit.gr: «….είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, να κρίνει αθώο τον πελάτη μου.

Σημαντικό είναι το γεγονός πως το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς μας, δηλαδή ότι δεν υπήρχε καμία συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ότι δεν υπάρχει λαθρεμπόριο, καθώς δεν προέκυψε αν η προέλευση των καπνικών προϊόντων ήταν εγχώρια, ή όχι.

Από το αποτέλεσμα της απόφασης είμαστε ικανοποιημένοι, αν και οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι μετά την απολογία τους στον Ανακριτή και είχαν κρατηθεί στις φυλακές.»

Η εξάρθρωση της φερόμενης συμμορίας είχε πραγματοποιηθεί από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2019 έπειτα από ευρεία επιχείρηση, στην οποία είχαν συλληφθεί συνολικά 29 άτομα, όλοι τους από το Πακιστάν, και είχαν κατασχεθεί περίπου 10.000 πακέτα τσιγάρα και καπνό, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί από το ελληνικό κράτος ανέρχονται σε πάνω από 2.000.000 ευρώ.

Τότε, ο Ανακριτής είχε αποφασίσει την προφυλάκιση όλων των συλληφθέντων, οι οποίοι πλέον κρίθηκαν αθώοι από το Δικαστήριο.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις