Έγκλημα

Θεσσαλονίκη: Αυτή η εικόνα έφερε δικογραφία σε βάρος επιχειρηματία – Αποκαλύψεις για την επιχείρησή του!

Σε χωμετερή μετατράπηκε ένα χωράφι στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, όπου 63χρονος επιχειρηματίας είχε αφήσει στερεά απόβλητα, προερχόμενα από την ιδιόκτητη μονάδα επεξεργασίας μαρμάρων.

Όπως διαπιστώθηκε η επιχείρηση, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στο συγκεκριμένο χωράφι, λειτουργεί χωρίς την απαιτούμενη περιβαλλοντική άδεια. Σε βάρος του 63χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για περιβαλλοντική ρύπανση.

Όπως ανακοινώθηκε, αστυνομικοί του τμήματος προστασίας περιβάλλοντος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και υπάλληλοι της διεύθυνσης περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έκαναν «αυτοψία» στο επίμαχο αγροτεμάχιο, όπου εντόπισαν μεγάλες ποσότητες αποβλήτων (υπολείμματα επεξεργασίας μαρμάρων) και σκόνης ανθρακικού ασβεστίου, τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε εναποθέσει, χωρίς να μεριμνήσει για την αποκατάσταση και εξυγίανση του χώρου.

Αργότερα, τα ελεγκτικά συνεργεία διαπίστωσαν και την έλλειψη της απαιτούμενης περιβαλλοντικής άδειας για τη λειτουργία της μονάδας. Η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, thestival.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Έγκλημα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Έγκλημα: Περισσότερα άρθρα