Έγκλημα

Θεσσαλονίκη: Η σπείρα που θησαύριζε εξάγοντας ναρκωτικά στη Γερμανία – Οι διαπιστώσεις της αστυνομίας!

Την εξάρθρωση ελληνοαλβανικού κυκλώματος, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς από την Ελλάδα προς τη Γερμανία, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ως “εγκέφαλος” του κυκλώματος κατηγορείται ένας 30χρονος Αλβανός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία. Η ίδια δικογραφία περιλαμβάνει άλλα τέσσερα άτομα, ηλικίας 33 έως 58 ετών, από τα οποία δύο χαρακτηρίζονται από την Αστυνομία ως κύρια μέλη του κυκλώματος και τα άλλα ως περιφερειακά (μεταξύ αυτών και μία γυναίκα).

Η δράση τους άρχισε να ερευνάται, όταν το Μάιο του 2013 συνελήφθη στη γερμανική περιοχή Γκέτινγκεν, ένας 33χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος ότι μετέφερε με Ι.Χ. αυτοκίνητο 40 κιλά χασίς. Η πολύμηνη έρευνα της υποδιεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης οδήγησε στα ίχνη του 30χρονου Αλβανού και των υπολοίπων συνεργατών του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν, κατά τις μεταφορές των ναρκωτικών, πλαστά έγγραφα, όπως ταυτότητες, πράσινη κάρτα οχημάτων, ενώ, επιπλέον, εξέδιδαν ψευδή έγγραφα, όπως ασφαλιστήρια συμβολαίου και έγγραφα μεταβίβασης αυτοκινήτου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Έγκλημα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Έγκλημα: Περισσότερα άρθρα