Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 39χρονο που τεμάχισε και έκαψε τη φίλη του – Η φρικιαστική του απολογία

Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 39χρονο που τεμάχισε και έκαψε τη φίλη του – Η φρικιαστική του απολογία

Την ποινή των ισοβίων επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης στον 39χρονο σήμερα άνδρα ο οποίος τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς του 2018 τεμάχισε και έκαψε τη 40χρονη φίλη του σε μια σόμπα.

Μετά από περίπου δυόμισι χρόνια, γράφτηκε σήμερα ο επίλογος σε ένα έγκλημα που δεν το χωρούσε ο ανθρώπινος νους. Ο δράστης για αρκετούς μήνες κατάφερε να διαφεύγει της σύλληψης του, έως ότου οι γείτονες της κοπέλας που είχαν για αρκετό καιρό να την δουν επικοινώνησαν με τις αστυνομικές αρχές και ανέφεραν την εξαφάνιση της.

Ο κατηγορούμενος που έχει δηλώσει τοξικομανής οδηγήθηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης. Οι δικαστές, που δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στο πρόσωπο του, του επέβαλαν την μεγαλύτερη των ποινών, αυτή της ισόβια κάθειρξης. Ο δράστης επανέλαβε ότι δεν σκότωσε αυτός τη Δήμητρα, ωστόσο παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που τεμάχισε και έκαψε την κοπέλα. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικές αρχές είχαν αποφανθεί ότι ο 39χρονος προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ είχε αφαιρέσει αρκετές φορές χρήματα από το λογαριασμό της νεκρής γυναίκας.

“Τη γνώριζα λιγότερο από δέκα χρόνια. Δεν μαλώσαμε ποτέ. Ήταν λάθος μου, ζητάω συγγνώμη. Αν γύριζα το χρόνο πίσω, θα τα άλλαζα όλα. Ήταν μια στιγμή που πανικοβλήθηκα, όταν έχασε τη ζωή της. Την είχα βοηθήσει στο παρελθόν. Δεν μπορούσε να βρει φλέβες και της κρατούσα το χέρι. Εκείνη την ημέρα είχε κάνει χρήση. Την πήγα σπίτι για να το δει. Δεν ήξερα εάν είχε μαζί της κοκαΐνη”, είπε στην αρχή της απολογίας του ο 39χρονος, ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: “Κι εγώ εκείνη την περίοδο προσπαθούσα να φτιάξω τη ζωή μου. Δεν μπορούσα να της πω να μην κάνει χρήση. Την έδωσα σύνεργα να κάνει. Έφυγα σε άλλο δωμάτιο. Γύρισα και είδα τα μάτια κλειστά. Προσπάθησα να τη συνεφέρω. Πίστευα ότι θα με κατηγορήσουν. Πάνω στον πανικό μου τεμάχισα κι έκαψα το πτώμα. Ακόμα δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια, δεν μπορώ να ηρεμήσω. Πάνω στον πανικό μου έβγαλα και τα χρήματα από την τράπεζα”.

Στη συνέχεια, ο άνθρωπος που συγκλόνισε το πανελλήνιο, όταν οι αστυνομικές αρχές εξιχνίασαν την υπόθεση τους πρώτους μήνες του 2019, ανέφερε με ποιο τρόπο προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τους οικείους, αλλά και τις διωκτικές αρχές, έτσι ώστε να πιστεύουν ότι η 40χρονη ήταν ζωντανή.

“Πίστευα ότι θα με κατηγορήσουν ότι εγώ της έδωσα την κοκαΐνη. Οι δικοί μου νόμιζαν ότι εγώ πλέον ήμουν καθαρός. Δεν ξέρω γιατί αντέδρασα έτσι. Τα έχασα. Έψαξα στο ίντερνετ να δω τι γίνεται, όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος. Σκεφτόμουν πώς θα γίνει να μην βρεθεί στο σπίτι μου και να ξεφορτωθώ το πτώμα. Έβγαλα χρήματα από το λογαριασμό για να δείξω ότι η Δήμητρα κάνει κάποιες κινήσεις. Είχε και το pin και το βρήκα σπίτι της. Το έκανα για αρκετό καιρό για να δείξω ότι η Δήμητρα υπάρχει. Στην αστυνομία δεν είπα την αλήθεια. Ντρεπόμουν να πω την αλήθεια. Προτίμησα να πω ότι την άφησα νεκρή κάπου, παρά να πω ότι έκανα όλα τα υπόλοιπα. Τα χρήματα που έβγαλα από το λογαριασμό της τα ξόδεψα. Ζητώ συγγνώμη από όσους έχω πληγώσει από την πράξη μου”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις