Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οπλοστάσιο αποκαλύφθηκε στην αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη

Θεσσαλονίκη: Οπλοστάσιο αποκαλύφθηκε στην αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο ανακάλυψαν οι αστυνομικοί που εισέβαλαν σήμερα το πρωί στην κατάληψη tera incoqnita στην οδό Ολύμπου, στο κέντρο τις Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και είχε καταληφθεί από Αντιεξουσιαστές από το 2004. Σήμερα το πρωί παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο προκειμένου να το εκκενώσουν, έπειτα μάλιστα από Εισαγγελική εντολή.

Την στιγμή της εισβολής στο κατειλημμένο κτίριο δεν βρίσκονταν άτομα στο εσωτερικό του. Αντιθέτως, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ένα μικρο οπλοστάσιο κατασκευής βομβών μολότοφ, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα το Αρχηγείο τις ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση τις ΕΛ.ΑΣ στο εσωτερικό του κτιρίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: “….δοχεία με εύφλεκτο υλικό, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, γκαζάκια τυλιγμένα με φυτίλια και πλάκες παραφίνης, κροτίδες προσαρμοσμένες σε γκαζάκια, πλήθος πυρσών, κροτίδων και ναυτικών φωτοβολίδων, πλήθος από κράνη, πυροσβεστήρες και αντιασφυξιογόνες μάσκες, μαχαίρι στρατιωτικού τύπου, ξύλινες ασπίδες με εσωτερική χειρολαβή, κοντάρια, πλαστή αστυνομική ταυτότητα, σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, γραφομηχανή παλαιού τύπου, μεγάλου μεγέθους τυπογραφική μηχανή και μηχάνημα κοπής χάρτου, χρηματικό ποσό (1.500) ευρώ, και βιβλίο οικονομικών συνεισφορών”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις