Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Παραμένει κρατούμενος ο 48χρονος Ρουμάνος για κλοπές ρολογιών αξίας 1,1 εκατ. ευρώ στην Ελβετία

Θεσσαλονίκη: Παραμένει κρατούμενος ο 48χρονος Ρουμάνος για κλοπές  ρολογιών αξίας 1,1 εκατ. ευρώ στην Ελβετία
ΑΠΕ ΜΠΕ Αρχείο

Υπό κράτηση παραμένει στη Θεσσαλονίκη ένας 48χρονος Ρουμάνος. Κατηγορείται ότι έκλεψε τέσσερα πολυτελή ρολόγια στην Ελβετία.

Την κράτησή του στη Θεσσαλονίκη μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για την έκδοσή του ή μη στην Ελβετία, διέταξε εισαγγελέας εφετών για τον 48χρονο Ρουμάνο. Ο συγκεκριμένος κατηγορείται ότι έκλεψε στην ελβετική πόλη Νεσατέλ τέσσερα πολυτελή ρολόγια, αξίας 1,1 εκατ ευρώ!

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, προερχόμενος με πτήση από το Βουκουρέστι, σε εκτέλεση εντάλματος των διωκτικών Αρχών της Ελβετίας, όπου καταζητείται για κλοπή.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα που εστάλησαν από την αρμόδια Εισαγγελία της Ελβετίας, η πράξη τελέστηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 2020, όταν ο 48χρονος, μαζί με συνεργό του, επισκέφθηκαν επιχείρηση, με σκοπό την αγορά πολυτελών ρολογιών.

Θεσσαλονίκη – Ελβετία: Τέσσερα ρολόγια… δρόμος 

Κατόπιν επίδειξης από προσωπικό της εταιρείας κατέληξαν σε τέσσερα πανάκριβα μοντέλα που ήταν τοποθετημένα, το καθένα σε θήκη. Οι κατηγορούμενοι φέρεται ότι με ταχυδακτυλουργικό τρόπο αντικατέστησαν τα πολυτελή ρολόγια με αλλά φθηνότερης αξίας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Η πράξη τους διαπιστώθηκε στις αρχές του 2021, όταν οι υπάλληλοι άνοιξαν τις θήκες κι αφού διαπίστωσαν ότι το ενδιαφέρον για την αγορά των ρολογιών ατόνησε.

Ο 48χρονος, ο οποίος δηλώνει ότι ζει στη Θεσσαλονίκη, αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση. Διά του συνηγόρου του αιτήθηκε να αποστείλουν οι ελβετικές διωκτικές αρχές αποδεικτικά στοιχεία, βάσει των οποίων ταυτοποιήθηκε ως δράστης, όπως φωτογραφικό υλικό από το κύκλωμα ασφαλείας της επιχείρησης, δακτυλικά αποτυπώματα κ.ά.

πηγή και φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις