Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σπείρα “ξάφριζε” ηλικιωμένους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μία σπείρα, τα μέλη της οποίας παρίσταναν τους υποψήφιους ενοικιαστές διαμερισμάτων, “ξαφρίζοντας” τους ηλικιωμένους ιδιοκτήτες τους, εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ως δράστες κατηγορούνται ένας 38χρονος άντρας και τρεις γυναίκες, ηλικίας 38, 20 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπών.

Πως δρούσε η σπείρα

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι εντόπιζαν, αρχικά, διαθέσιμα προς ενοικίαση διαμερίσματα και στη συνέχεια επικοινωνούσαν με τους ιδιοκτήτες τους, που ήταν ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενοι τους επίδοξους ενοικιαστές.

Ακολούθως, έκλειναν ραντεβού με τα ανυποψίαστα θύματα προκειμένου να τα επισκεφθούν δήθεν για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της εκμίσθωσης. Αφού έμπαιναν σαν κύριοι στο σπίτι, οι δράστες αποσπούσαν με διάφορους τρόπους την προσοχή των ηλικιωμένων και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί άρπαζαν χρυσαφικά και χρήματα, πριν διαφύγουν.

Δεκάδες τα θύματα

Η δράση της σπείρας ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2012, ενώ το τελευταίο κρούσμα καταγγέλθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Στο διάστημα αυτό και δρώντας σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, οι κατηγορούμενοι απέσπασαν από 13 ηλικιωμένους κοσμήματα αξίας 62.000 ευρώ, όπως και χρηματικό ποσό που προσεγγίζει τις 13.000 ευρώ.

Η δικογραφία αποστέλλεται στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν κι άλλων θυμάτων

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, οι δράστες εμφανίζονταν με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, ενώ οι γυναίκες-μέλη της σπείρας, προκειμένου να μην κινούν τις υποψίες, φρόντιζαν την εξωτερική τους εμφάνιση και συστήνονταν με τις ιδιότητες της γιατρού και της φοιτήτριας.

Προκειμένου, δε, να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους, χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα, οι συνδέσεις των οποίων είχαν ενεργοποιηθεί με στοιχεία αλλοδαπών ατόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσ/νίκη: Τους έταζε δουλειά και τους… “έγδυνε”

Τουλάχιστον 84 παράνομοι μετανάστες περισυνελέγησαν τις τελευταίες ώρες από το Λιμενικό

Μπορεί να καταστρέψει τον τάφο της Αμφίπολης η βροχή! – Μάχη για να μείνει άθικτο το μνημείο

‘Ονειρο θερινής νυκτός οι διακοπές στη Χαλκιδική για χιλιάδες Ουκρανούς τουρίστες

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε