Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θύμα εκβιασμού γνωστός έμπορος κρεάτων! Άλλαζαν τις σφραγίδες σε προϊόντα εισαγωγής

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την εκβίαση γνωστού επιχειρηματία εμπορίας κρεάτων από πατέρα και γιο, και μάλιστα με στημένη απάτη αλλαγής σφραγίδων σε κρέατα εισαγωγής, τα οποία βάφτισαν ελληνικά, με σκοπό την εκβίαση του, αποκάλυψε η Ασφάλεια Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από έρευνες που προκάλεσε η επίσημη καταγγελία του γνωστού επιχειρηματία, συνελήφθη ένας 58χρονος και ο 32χρονος γιος του, κατηγορούμενοι για εκβίαση.
Όλα ξεκίνησαν, όταν πριν από μερικούς μήνες -και ενώ ο 58χρονος εργάζονταν στην εταιρεία εμπορίας κρεάτων- άγνωστος τηλεφώνησε στον επιχειρηματία και του ζήτησε μεγάλο χρηματικό ποσό, με σκοπό να μην δημοσιοποιήσει στο διαδίκτυο βίντεο, στο οποίο φαίνονταν αλλοδαπός εργαζόμενος στην εταιρεία να αλλάζει τις σφραγίδες σε κρέατα εισαγωγής και να τοποθετεί σφραγίδες ελληνικές, “βαφτίζοντας” ντόπια τα κρέατα, χοιρινά, αρνιά και βοοειδή.
Ο επιχειρηματίας θορυβήθηκε καθώς γνώριζε απόλυτα πως η εταιρεία του λειτουργεί τηρώντας αυστηρά την νομοθεσία, όσον αφορά στην ασφάλεια των καταναλωτών, αλλά και την ενημέρωση τους όσον αφορά στην προέλευση των κρεάτων, με αποτέλεσμα να αντιδράσει στο τηλεφώνημα του αγνώστου.

Ακολούθησε και δεύτερη ενόχληση του επιχειρηματία, αυτή τη φορά με πιο συγκεκριμένες απαιτήσεις από την πλευρά των κατηγορουμένων, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ του ζητούσαν να καταθέσει σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό των 70.000 ευρώ, προκειμένου να μην δημοσιοποιήσουν το υλικό.
Ο επιχειρηματίας θορυβημένος απευθύνθηκε αρχικά στο δικηγόρο του και στην συνέχεια, στην Ασφάλεια με αποτέλεσμα να καταγγείλει την απόπειρα εκβιασμού του.

Λίγες ημέρες μετά, το επίμαχο υλικό “ανέβηκε” αιφνιδιαστικά σε γνωστή ιστοσελίδα με βίντεο, με αποτέλεσμα προς στιγμήν την δυσφήμηση της εταιρείας, καθώς φαίνονταν ο αλλοδαπός υπάλληλος της να αλλάζει τις σφραγίδες με ελληνικές.

Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν, έπειτα από έρευνες, να εντοπίσουν αρχικά τον 32χρονο και στην συνέχεια τον πατέρα του και μάλιστα στις εγκαταστάσεις ανταγωνίστριας εταιρείας στην περιοχή του Ρέντη, όπου και εργάζονταν, καθώς ο 58χρονος είχε αποχωρήσει από την πρώτη εταιρεία.
Μάλιστα οι αστυνομικοί πήραν κατάθεση και από τον αλλοδαπό εργαζόμενο, ο οποίος υποστήριξε πως ο 32χρονος τον έπεισε να κάνουν μια πλάκα και για το λόγο αυτό δέχθηκε να τον βιντεοσκοπήσει, αφού πρώτα του έδωσε οδηγίες για το τι θα έπρεπε να κάνει.

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ το βίντεο κατέβηκε άμεσα από το διαδίκτυο. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δακτυλογραφημένα και χειρόγραφα κείμενα, ομοίου περιεχομένου με τις καταγγελλόμενες δήθεν παράνομες πράξεις της εταιρείας. Κατασχέθηκαν επίσης και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε