Θύμισε το ριφιφί στην Εργασίας το άδειασμα των θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού – Οι κάμερες και τα 2 κλειδιά

Λίρες, κοσμήματα, μετρητά πολλών εκατομμυρίων έκαναν φτερά από 4 θυρίδες που παραβιάστηκαν άγνωστο πότε σε τράπεζα του Ψυχικού. Θύματα” 4 πλούσιες οικογένειες. Τι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις για τις αποζημιώσεις.

Ήταν Χριστούγεννα του 1992 όταν έγινε εκείνη η μυθική διάρρηξη σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Καλλιρρόης 19, με τους δράστες να παραβιάζουν 301 από τις 1.151 θυρίδες.

Τώρα, οι αρχές καλούνται να λύσουν ένα μυστήριο καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες των γυναικών με την πρώτη να γίνεται στις 13 Νοεμβρίου, μέσα στις θυρίδες υπήρχαν κοσμήματα μετρητά και λίρες, το συνολικό ποσό των οποίων δημιουργεί λιποθυμικό επεισόδιο καθώς ξεπερνά πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Οι θυρίδες που βρίσκονται στο τραπεζικό κατάστημα στο Ψυχικό είναι πάνω από 1.000, και προκαλεί εντύπωση ότι αυτές που “ξαφρίστηκαν” αρχικά είναι μόλις 4, οι οποίες ανήκουν σε συζύγους επιχειρηματιών. Όλες οι υπόλοιπες ελέγχθηκαν, και δεν έχουν παραβιαστεί.

Click4More Άδειασαν τραπεζικές θυρίδες στο Νέο Ψυχικό! Η “περίεργη” κλοπή α λά… Casa de Papel

Οι γυναίκες αφού διαπίστωσαν πως το περιεχόμενο λείπει έκαναν την καταγγελία, με τη συνολική αξία χρημάτων και κοσμημάτων να υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια.

Όπως καταγγέλθηκε, από τη μία γυναίκα κλάπηκαν 42.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 3 εκατομμυρίων. Από την δεύτερη 75 λίρες και κοσμήματα αξίας 5 εκατομμυρίων. Από την τρίτη κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου και από την τέταρτη 130.000 ευρώ.

Θα «μιλήσουν» οι κάμερες;

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν όλες οι κάμερες του τραπεζικού υποκαταστήματος στο Νέο Ψυχικό, καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι και το διοικητικό προσωπικό, που καλούνται να καταθέσουν τα πάντα αναφορικά με τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται σε ό,τι σχετίζεται με τις θυρίδες.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης υπάρχει μια μεγάλη περίπτωση να βρίσκεται στο βιντεοσκοπημένο υλικό, το οποίο αν έχει λειτουργήσει σωστά θα πρέπει να αποκαλύψει όλες τις κινήσεις που έγιναν στο χώρο, καθώς και τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο σημείο όπου φυλάσσονται οι θυρίδες. Στην αντίθετη περίπτωση το θέμα περιπλέκεται, καθώς μιλάμε για μια καλά στημένη και οργανωμένη επιχείρηση με αρχηγικά στελέχη και πιόνια, με την υπόθεση να κινδυνεύει να μείνει για χρόνια ανεξιχνίαστη, όπως εκείνη της τράπεζας στην οδό Καλλιρρόης, που αποτελεί μυστήριο καθώς οι πραγματικοί ένοχοι δεν βρέθηκαν ποτέ.

Από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση που τα τεράστιας αξίας αντικείμενα και χρήματα που κλάπηκαν ήταν ασφαλισμένα σε εταιρείες του εξωτερικού από τους ιδιοκτήτες τους τότε στο θέμα της έρευνας θα γίνουν πράγματα που δεν θα έχουν ξανασυμβεί ποτέ στην Ελλάδα με την συμμετοχή ειδικών αστυνομικών και ερευνητών.

Ο ρόλος του τραπεζικού υπαλλήλου και τα δυο κλειδιά

Σύμφωνα με τα τραπεζικά πρωτόκολλα, όταν κάποιος ενδιαφερόμενος επιθυμεί να αποκτήσει μια θυρίδα, δεν είναι υποχρεωμένος να αναφέρει τίποτα σχετικά με τα αντικείμενα που δίνει για φύλαξη. Τα κλειδιά στην περίπτωση αυτή είναι δυο από τα οποία τα ένα κρατά ο ιδιοκτήτης της θυρίδας και το άλλο η τράπεζα.

Όταν ο ιδιοκτήτης θέλει να επισκεφτεί την θυρίδα του αυτό γίνεται πάντα κατόπιν συνεννόησης, ώστε να υπάρχει πάντα ελεύθερο άτομο από την τράπεζα προκειμένου να εξυπηρετήσει. Όταν αυτό συμβεί ο υπάλληλος και ο ιδιοκτήτης πηγαίνουν μέχρι το σημείο, όπου βρίσκονται οι θυρίδες με τον υπάλληλο να μπαίνει πρώτος στο χώρο και να ελέγχει πως όλες είναι κλειστές. Αμέσως μετά απομακρύνεται και ο ιδιοκτήτης κάνει την δουλειά του μόνος του χωρίς κανέναν κοντά του.

Το ριφιφί στην τράπεζα Εργασίας

Τότε, οι δράστες μπήκαν στο υπόγειο της τράπεζας όπου βρίσκονταν οι θυρίδες, μέσω ενός τούνελ που είχαν σκάψει από την κοίτη του ποταμού Ιλισσού και διαπερνούσε την οδό Καλλιρρόης.

Το τούνελ είχε μήκος γύρω στα 25 μέτρα και κατά μήκος της διαδρομής του είχαν τοποθετηθεί υποστυλώματα και ράγες, οι οποίες χρησίμευαν για να κινείται πάνω τους ένα βαγονέτο, όπου οι δράστες έβγαζαν όλα τα μπάζα κατά την εκσκαφή της σηράγγας. Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας ανέφεραν ότι έκαναν από 10 μέρες έως 3 μήνες για να σκάψουν όλο το τούνελ.

Οι δράστες παραβίασαν 301 από τις 1.151 θυρίδες και αφαίρεσαν το πολύτιμο περιεχόμενό τους. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο 5 δισεκατομμύρια δραχμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Αυτή είναι η Γεωργιανή που εμφανιζόταν ως οικιακή βοηθός και ξάφριζε κοσμήματα μεγάλης αξίας

Αυτή είναι η Γεωργιανή που εμφανιζόταν ως οικιακή βοηθός και ξάφριζε κοσμήματα μεγάλης αξίας

Στη δημοσιότητα ύστερα από διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία της Γεωργιανής που εξαπατούσε ανύποπτα νοικοκυριά. Η συγκεκριμένη ... Διαβάστε περισσότερα
Κερατσίνι: Συνελήφθη 26χρονος για διακίνηση χασίς και κοκαΐνης – Έκρυβε περίστροφο και σιδερογροθιά σε ειδική κρύπτη

Κερατσίνι: Συνελήφθη 26χρονος για διακίνηση χασίς και κοκαΐνης – Έκρυβε περίστροφο και σιδερογροθιά σε ειδική κρύπτη

Στη σύλληψη ενός 26χρονου προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης (14/1) στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση του νόμου ... Διαβάστε περισσότερα
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 33χρονος Σύρος τζιχαντιστής – Συμμετείχε σε πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 33χρονος Σύρος τζιχαντιστής – Συμμετείχε σε πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα

Σε προσφυγικό καμπ της Θεσσαλονίκης συνελήφθη καταζητούμενος για συμμετοχή στο μέτωπο Αλ – Νούσρα, πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία μετά από ένταλμα των ... Διαβάστε περισσότερα
Αμφιλοχία: Έδεσαν με καλώδιο ζευγάρι ηλικιωμένων – Άνοιξαν το σπίτι και είδαν σκληρές εικόνες

Αμφιλοχία: Έδεσαν με καλώδιο ζευγάρι ηλικιωμένων – Άνοιξαν το σπίτι και είδαν σκληρές εικόνες

Άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε στην Αμφιλοχία και συγκεκριμένα στο χωριό Χαλκιόπουλο. Ένας 91χρονος και η 85χρονη γυναίκα του, βρέθηκαν δεμένοι με καλώδιο μέσα στο σπίτι τους. ... Διαβάστε περισσότερα
Διπλό φονικό στο Λουτράκι: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 45χρονο

Διπλό φονικό στο Λουτράκι: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 45χρονο

Εξελίξεις υπάρχουν για το διπλό φονικό στο Λουτράκι, όπου ο 45χρονος δολοφόνησε την 42χρονη Ουκρανή και τον σύντροφό της.Η ανακρίτρια Κορίνθου έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης ... Διαβάστε περισσότερα
Τηλεφωνικές απάτες: Ζήτησαν 1 εκατ. ευρώ για «τροχαία» – Τι να κάνετε αν σας καλέσουν

Τηλεφωνικές απάτες: Ζήτησαν 1 εκατ. ευρώ για «τροχαία» – Τι να κάνετε αν σας καλέσουν

Οργανωμένη και πολυμελής εγκληματική ομάδα φαίνεται πως κρύβεται πίσω από δεκάδες απόπειρες με τηλεφωνικές απάτες, που καταγγέλθηκαν τις τελευταίες μέρες σε περιοχές των Σερρών με ... Διαβάστε περισσότερα
Θεσσαλονίκη: Κρατούμενος – ηγέτης κυκλώματος που «γέμιζε» ναρκωτικά την πόλη

Θεσσαλονίκη: Κρατούμενος – ηγέτης κυκλώματος που «γέμιζε» ναρκωτικά την πόλη

Έγκλειστος σε φυλακές της χώρας φέρεται να ηγείτο κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 38χρονο με καταγωγή από την Αλβανία που φυλακίστηκε, αλλά ... Διαβάστε περισσότερα