Κυριακή, 14 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Την ενοχή του γιατρού για το θάνατο της 36χρονης μεσίτριας ζήτησε η εισαγγελέας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την ενοχή του 39χρονου ειδικευόμενου αγγειοχειρουργού, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας, η οποία εξαφανίστηκε, τον περασμένο Απρίλιο, ύστερα από επίσκεψή της στο Ιπποκράτειο nοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και βρέθηκε τελικά νεκρή σε απόκρημνη περιοχή στο Παλιούρι Χαλκιδικής, ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η εισαγγελέας της έδρας.

Απορρίπτοντας τα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος περί «ιατρικού λάθους», η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά εισηγήθηκε προς τους δικαστές και τους ενόρκους να τον κηρύξουν ένοχο για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και περιύβριση νεκρού. Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί, αύριο το πρωί, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Η εισαγγελέας ανέλυσε τα πραγματικά περιστατικά, όπως αυτά περιγράφονται στο κατηγορητήριο κι όπως εκτέθηκαν στις καταθέσεις των μαρτύρων, και στάθηκε ιδιαίτερα στα δύο αναισθητικά φάρμακα που χορήγησε στην ασθενή ενόψει της επέμβασης για την αφαίρεσης κιρσών, τα οποία της προκάλεσαν άπνοια και αναπνευστική καταστολή, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της.

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος «δεν είχε την κατάλληλη εκπαίδευση και γνώση» για τη χορήγησή τους, ούτε προέβη «σε κάποια ενέργεια να την επαναφέρει ή να καλέσει σε βοήθεια», όταν διαπίστωσε τις παρενέργειες. Πρόσθεσε, δε, ότι ο χώρος στον οποίο οδήγησε την 36χρονη ήταν ακατάλληλος, τονίζοντας ότι δεν διέθετε όργανα και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων καταστάσεων.

«Ήθελε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν πιο ταχεία η νάρκωση, ήθελε να έχει τη γυναίκα σε απομονωμένο χώρο και χωρίς ρούχα» είπε η εισαγγελέας και πρόσθεσε: «Την άφησε να πεθάνει γιατί δεν ήθελα να γίνει αντιληπτό τι έκανε στο συγκεκριμένο χώρο».

Σχολίασε, δε, υπόνοιες που διατυπώθηκαν για τα κίνητρα του δράστη, τονίζοντας ότι «πλανάται στην ατμόσφαιρα μήπως έχουμε σεξουαλική κακοποίηση», τονίζοντας, ωστόσο, ότι αυτά είναι υποθέσεις, τις οποίες δεν μπορεί να υιοθετήσει. «Τον πραγματικό λόγο ίσως να το γνώριζαν η αποθανούσα και ο γιατρός που δεν είπε την αλήθεια» σημείωσε.

Όσον αφορά τις μετέπειτα ενέργειές του να «φορτώσει» τη γυναίκα στο αυτοκίνητο και να πετάξει τη σορό της σε απόκρημνη περιοχή, η εισαγγελική λειτουργός διατύπωσε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε μεθοδευμένα και οι κινήσεις του δεν υποδηλώνουν ότι βρισκόταν σε πανικό, όπως διατείνεται ο ίδιος. Εκτίμησε, επιπλέον, ότι εάν οι διωκτικές αρχές δεν εντόπιζαν τις κινήσεις του γιατρού από το gps του κινητού του, το οποίο κατέγραψε το δρομολόγιο προς Χαλκιδική, ενδεχομένως το πτώμα να μην είχε εντοπιστεί ποτέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις