Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Την Τετάρτη τελικά η απολογία της 22χρονης

Η 22χρονη πήρε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα. Φωτό EUROKINISSI

 

Προθεσμία μέχρι την Τέταρτη πήρε η 22χρονη φοιτήτρια που που συνελήφθη το Σάββατο για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.
 

Η 22χρονη Αντιγόνη Χελιώτη αρνείται όλες τις κατηγορίες που τις χρεώνουν. Το ονομά της δημοσιοποίησε ο εισαγγελέας λόγω της σοβαρότητας, όπως είπε, της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το συνήγορό της Δημήτρη Κάππο, η 22χρονη αρνείται τις κατηγορίες και  τονίζει ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της. Υποστηρίζει ακόμη ότι δεν έχει πάει ποτέ στη λεγόμενη γιάφκα της οργάνωσης στο Χαλάνδρι. 

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος, τα δακτυλικά αποτυπώματα, που βρέθηκαν σύμφωνα με την αστυνομία στο σπίτι στο Χαλάνδρι, ήταν πάνω σε κινητό αντικείμενο και όχι σε σταθερό σημείο. 

Από νωρίς το πρωί, είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων περίπου 50 νεαροί προς συμπαράσταση της 22χρονης φοιτήτριας, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά την είσοδο και την έξοδο της στο ανακριτικό γραφείο. 

Η νεαρή πήγε το πρωί στον εισαγγελέα και ζήτησε νέα προθεσμία την οποία τελικά πήρε. Έτσι την Τετάρτη αναμένεται να καταθέσει.
 

Η σύλληψη έγινε λίγες ώρες μετά την βομβιστική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μίμη Ανδρουλάκη στον Καρέα.
 
Άλλοι δέκα νεαροί ηλικίας 20-24 ετών καταζητούνται από την Αστυνομία με την κατηγορία της συμμετοχής τους στην οργάνωση. Μετά τα έξι εντάλματα σύλληψης που είχαν ακολουθήσει τις τέσσερις συλλήψεις νεαρών στην μονοκατοικία στο Χαλάνδρι τον Σεπτέμβριο, άλλα πέντε είχαν εκδοθεί την περασμένη Πέμπτη. Ένα από αυτά ήταν και για την 22χρονη φοιτήτρια.
 
Η νεαρή αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπό κατά συρροήν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απολογείται τη Δευτέρα η 22χρονη

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε