Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Το λάθος των “επιστημόνων” διαρρηκτών – Το σχέδιο τους στην Αθήνα για τον Αύγουστο

Το λάθος των “επιστημόνων” διαρρηκτών – Το σχέδιο τους στην Αθήνα για τον Αύγουστο

Μια και μοναδική απροσεξία, των “επιστημόνων” διαρρηκτών από την Γεωργία, οδήγησε τελικά στην πλήρη εξάρθρωση της μεγαλύτερης σπείρας στα ελληνικά χρονικά. Μάλιστα και όπως είπε χαρακτηριστικά ο Διοικητής Ασφάλειας υποστράτηγος Χ. Παπαζαφύρης, η σπείρα είχε ήδη καταρτίσει… θερινό πλάνο δράσης, με σκοπό να ρημάξει τον Αύγουστο τα σπίτια των Αθηναίων που θα πηγαίναν διακοπές.

Έπειτα από επιχείρηση της Ασφάλειας Αθηνών, συνελήφθησαν συνολικά 30 μέλη της σπείρας, οι περισσότεροι Γεωργιανοί, ενώ για την ίδια υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί άλλοι 125 κατηγορούμενοι.

Άλλωστε και όπως δήλωσε ο κ. Παπαζαφύρης, η σπείρα είχε χωρίσει την Αττική σε περιφέρειες και μια φορά την εβδομάδα μαζεύονταν στο στρατηγείο της εγκληματικής οργάνωσης, στην οδό Μιχαήλ Βόδα οι “εκπρόσωποι” των υποομάδων, προκειμένου να κανονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους και να καθορίσουν τους στόχους του.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την επίσημη παρουσίαση του θέματος, οι κακοποιοί είχαν ήδη εκπονήσει συγκεκριμένο πλάνο δράσης, χαρτογραφώντας περιοχές της Αττικής, προκειμένου να αυξήσουν την δράση τους την περίοδο που θα ήταν σε εξέλιξη τα μπάνια του λαού.

Δηλαδή το μήνα Αύγουστο που η Αθήνα αδειάζει, οι Γεωργιανοί διαρρήκτες στην κυριολεξία θα αλώνιζαν και θα ρήμαζαν τα σπίτι των παραθεριστών, επιφυλάσσοντας οδυνηρές εκπλήξεις άμα την επιστροφή τους στις οικίες του. Ευτυχώς τα σχέδια τους δεν ευοδώθηκαν, καθώς η Ασφάλεια Αθηνών έβαλε τέλος στην δράση της μεγαλύτερης σπείρας των τελευταίων ετών.

Το λάθος

Μια διάρρηξη σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ν. Σμύρνης, στάθηκε η αφορμή για την αποκάλυψη της μεγαλύτερης σπείρας διαρρηκτών στα Ελληνικά χρονικά.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γεωργιανοί διαρρήκτες αντιμετώπισαν πρόβλημα στην διάρρηξη της εξελιγμένης κλειδαριάς ασφάλειας στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, με αποτέλεσμα να βγάλουν τα γάντια τους προκειμένου να μπορέσουν να την “δουλέψουν”.

Αυτό ήταν το μοναδικό και μοιραίο για τους ίδιους λάθος που έκαναν, καθώς άφησαν τα αποτυπώματα τους και με δεδομένο το γεγονός πως όλοι ήταν σεσημασμένοι, έδωσαν την ευκαιρία στην Ασφάλεια Αθηνών να αρχίσει να ξετυλίγει σταδιακά το κουβάρι της εξιχνιάσης.

Μάλιστα οι κακοποιοί είχαν εγκαταστήσει στα διαμερίσματα που νοίκιαζαν, “προπονητήρια”, προκειμένου τα μέλη της να εξασκούνται στις διαρρήξεις κλειδαριών ασφαλείας και στην δημιουργία κλειδιών “πασπαρτού”, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να ανοίγουν ακόμα και τις πλέον εξελιγμένες κλειδαριές ασφαλείας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε