Σάββατο, 18 Μαΐ
21oC Αθήνα

Το sms και οι Τούρκοι που κρύβονται… κάπου στην Αθήνα – Ανατροπές στην υπόθεση του καρτέλ της ηρωίνης

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Ένα sms που φέρεται να έφυγε από το κινητό του προφυλακισμένου εφοπλιστή για το καρτέλ της ηρωίνης, σε έναν Τούρκο υπήκοο που διέμενε σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αττικής, λίγα λεπτά πριν μπουκάρουν στην βίλα της Φιλοθέης οι Λιμενικοί, έχει μπει στο στόχαστρο των Αρχών.

Πρόκειται για ένα μήνυμα προειδοποίησης, το οποίο έδωσε στον Τούρκο υπήκοο και άλλους δυο συμπατριώτες του που διέμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο, το χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, αφήνοντας όμως πίσω τους πολλά προσωπικά τους αντικείμενα.

Οι τρεις μυστηριώδης Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν άμεση σχέση με το φορτίο της ηρωίνης, διέμεναν στο ξενοδοχείο που παζάρευε να αγοράσει έναντι 20.000.000 Ευρώ ο Τούρκος παραπληγικός και φερόμενος ως “εγκέφαλος” του κυκλώματος.

Εκτιμάται από τις Αρχές που διερευνούν την υπόθεση, πως οι τρεις Τούρκοι δεν έχουν φύγει από την Ελλάδα, καθώς από την πρώτη στιγμή τα σύνορα έκλεισαν και δεν υπήρχε δίοδος διαφυγής του. Κατά συνέπεια και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Λιμενικών οι τρεις μυστηριώδης άνδρες βρίσκονται στην Ελλάδα και φροντίζουν να κρύβουν τα ίχνη τους.

Στο μεταξύ από τις εν εξελίξει έρευνες, προέκυψε πως ο Γιανουσάκης μαζί με τον νεαρό Αλβανό Σταύρο Λάγιο, ο οποίος θεωρείται το δεξί του χέρι, είχαν αναζητήσει πριν από μερικούς μήνες ναυτιλιακό πράκτορα, προκειμένου να αναλάβει την τροφοδοσία και τις επισκευές που χρειάζονταν το παροπλισμένο μέχρι εκείνη την εποχή δεξαμενόπλοιο, προκειμένου να πραγματοποιήσει το ταξίδι του λευκού θανάτου.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος κατέθεσε στης Αρχές και μάλιστα αναγνώρισε, τόσο τον Αλβανό όσο και τον εφοπλιστή, λέγοντας όμως πως δεν του εμφανίστηκαν με τα πραγματικά τους στοιχεία.

Όσο για τον 52χρονο εφοπλιστή, ο οποίος φέρεται να είχε ναυλώσει το πλοίο “Noor One” για μεταφορά πετρελαίου, οι πληροφορίες αναφέρουν πως είχε μια πρώτη κουβέντα με τους Λιμενικούς σε ότι αφορά στην ενδεχόμενη εμπλοκή του στο κύκλωμα, λέγοντας τους πως δεν είναι δυνατόν να γνώριζε πως το πλοίο θα μεταφέρει στης δεξαμενές του ποσότητα ηρωίνης μαμούθ και να το ναύλωνε με τα στοιχεία του και για λογαριασμό της Εταιρείας του. Πέρα από αυτή την πρώτη κουβέντα που είχαν μαζί του οι Λιμενικοί, είναι δυνατον να τον ξανακαλέσουν για επίσημη πλέον κατάθεση.

Ο ρόλος του Ιρανού.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 47χρονος Ιρανός, ο οποίος πιάστηκε από τους Λιμενικούς τη στιγμή που πήγε να παραλάβει φορτηγό νταλίκα που ήταν σταθμευμένη στο Σχιστό και διέθετε ειδικές κρύπτες στην καρότσα της.
Συμφωνία με τις πληροφορίες ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρεται ως το πρόσωπο που συνόδευε το φορτίο των δυο τόνων της ηρωίνης, στην Θάλασσα του Ομάν, όπου με λάντζες φορτώθηκε στης δεξαμενές του “Noοr One”, και στην συνέχεια επιβιβάστηκε και ίδιος στο δεξαμενόπλοιο.

Για αυτή την δουλειά και την συνοδεία του φορτίου, ο 47χρονος Ιρανός φέρεται να παρέλαβε ποσό ύψους 1.500 Ευρώ ήτοι περίπου 5 εκατομμύρια σε Ιρανικό νόμισμα.

Μάλιστα κατά την διάρκεια του ταξιδιού προς την Ελλάδα, ο Ιρανός φαίνεται να έχει τουλάχιστον μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον προφυλακισμένο Έλληνα εφοπλιστή.

Η Εταιρεία
 

Η “Klik shipmanagement”, είναι η Εταιρεία που φέρεται να έχει πια στην ιδιοκτησία της το πλοίο που μετέφερε τους δυο τόνους ηρωίνης και παραπέμπει ευθέως, στο πρώτο μεγάλο επιχειρηματικό εγχείρημα του προφυλακισμένου εφοπλιστή, που δεν ήταν άλλο από το ιστορικό πια κλαμπ στο Κεφαλάρι που είχε την επωνυμία “ΚΛΙΚ” !!!
Το κλαμπ που άφησε ιστορία στην νύχτα της Αθήνας, ήταν η πρώτη μεγάλη επιχειρήσει που είχε στήσει ο Ε. Γιανουσάκης.

Το κλαμπ αυτό έκλεισε πριν από μερικά χρόνια, πλην όμως είχε αφήσει εποχή στην νύχτα, ενώ παράλληλα αυτή ήταν η αφετηρία του απότομου πλουτισμού του Γιανουσάκη καθώς το κλαμπ ήταν κάθε νύχτα γεμάτο κόσμο.

Εκτιμάται λοιπόν από τους ερευνητές της υποθέσεις πως η Εταιρεία παραπέμπει ευθέως στο Γιανουσάκη καθώς είναι πολλές οι ….συμπτώσεις. Εκτός λοιπόν από την επωνυμία “Klik” που έχει στην ονομασία της η Εταιρεία ως εκπρόσωπος της στην Ελλάδα- έχει έδρα το Τόγκο- φέρεται η 53χρονη που συνελήφθη την περασμένη Κυριακή, έπειτα από την ανακάλυψη του δεύτερου τόνου ηρωίνης σε παλιά κοτέτσια στο Κορωπί.

Κοντινό πρόσωπο της 53χρονης που διέμενε στην Αργυρούπολη, είναι στενός φίλος του προφυλακισμένου εφοπλιστή ενώ παράλληλα ο ίδιος άνθρωπος φέρεται ως διαχειριστής τις Εταιρείας “Klik Shipmanagment”. Πολλές λοιπόν οι συμπτώσεις, στην μυστηριώδη Εταιρεία που διαχειρίζονταν το πλοίο.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε