«Τοξοβόλος»: Αυτή είναι μία από τις γιάφκες! Την… άδειασαν πριν εντοπιστεί

Το σχέδιο των τρομοκρατών να νοικιάζουν σπίτια «καθαρά» πρόσωπα περιπλέκει τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής. Το διαμέρισμα στα Πατήσια μια από τις γιάφκες, ψάχνουν κι άλλες!

Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο για να είναι σίγουροι πως οι γιάφκες τους δύσκολα θα «πέσουν» στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής είχαν, όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα έρευνες, ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» και οι συνεργοί του.

Το κουβάρι που άρχισε να ξετυλίγεται από το πρωί της 29ης Ιανουαρίου στην Αγία Παρασκευή, όταν συνελήφθησαν ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος», η φίλη του Δήμητρα Ευδοξία Βαλαβάνη και η συνεργός της Πόλας Ρούπα, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου. Το μεσημέρι της Πέμπτης (06.02.2020) ο εντοπισμός διαμερίσματος στην περιοχή του Αγίου Νικολάου άνοιξε νέους… δρόμους στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.

Click4more Το ραντεβού του καθαριστή με τον κουκουλοφόρο – “Μίλησαν” οι κάρτες του drone

Το διαμέρισμα στα Πατήσια είχε νοικιαστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη Δήμητρα Βαλαβάνη και μάλιστα με τα αληθινά της στοιχεία. Και αυτό γιατί η φίλη του «Τοξοβόλου» ήταν πρόσωπο «καθαρό», δεν είχε ποτέ δηλαδή απασχολήσει τις αρχές για το παραμικρό. Είχε νοικιάσει το διαμέρισμα νόμιμα απλά ποτέ δεν το δήλωσε και δεν φαινόταν πουθενά (πχ στην εφορία).

Το διαμέρισμα στα Πατήσια, λοιπόν, εκτιμάται πως είναι μια από τις γιάφκες που διατηρούσαν ο «Τοξοβόλος» και οι συνεργοί του.

Με τον ίδιο τρόμο φαίνεται πως είχαν νοικιάσει άλλα ένα ή δυο διαμερίσματα. Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι έχουν νοικιαστεί με άλλα στοιχεία ταυτότητας, τα οποία δεν έχουν στα χέρια τους οι αρχές και τα πρόσωπα αυτά είναι «καθαρά». Στο στόχαστρο μπαίνουν συνολικά τρία άτομα, τα οποία διαθέτουν το «προφίλ» της Βαλαβάνη: είναι «καθαροί», δεν έχουν απασχολήσει ποτέ και για τίποτα τις αρχές και άρα είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

Δεν αποκλείεται, ένας απ’ αυτούς να είναι και ο άνδρας μυστήριο που προσέλαβε τον καθαριστή για να αδειάσει το διαμέρισμα στα Πατήσια. Δεν αποκλείεται το πρόσωπο αυτό να μπήκε στο διαμέρισμα λίγες μέρες μετά τις συλλήψεις στην Αγία Παρασκευή για να πάει ό,τι θεωρούσε ότι θα μπορούσε να είναι ενοχοποιητικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όποιος μπήκε στο διαμέρισμα, πήρε από τις ντουλάπες που οι αστυνομικοί βρήκαν ανοιχτές, λεφτά από ληστείες και μικρό μέρος του οπλισμού.

Νοικιάζοντας πολλά διαμερίσματα, οι τρομοκράτες, ουσιαστικά, έπαιζαν σε… διπλό ταμπλό. Είχαν τα διαμερίσματα ασφαλείας – γιάφκες, τα οποία είχαν νοικιάσει «καθαρά» πρόσωπα και παράλληλα είχαν την «κινητή» γιάφκα, το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο συνελήφθησαν ο «Τοξοβόλος» και οι δυο γυναίκες και στο οποίο βρέθηκαν καλάσνικοφ, ούζι και πιστόλια.

Τι βρέθηκε στο διαμέρισμα

Εικόνες από όσα βρήκε στο διαμέρισμα στα Πατήσια έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. Φαίνεται πως η Αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε το διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στα Πατήσια. Και όταν χθες το μεσημέρι πήγε εκεί ο καθαριστής που άγνωστος είχε προσλάβει για να το αδειάσει, μαζί του μπήκαν οι αστυνομικοί. 

Ανάμεσα στα ευρήματα από το κρησφύγετο στα Πατήσια είναι και κάρτες που μπορούν να μπουν σε drone. Η Αντιτρομοκρατική γνώριζε πως ίσως στα χέρια μελών της νέας οργάνωσης να υπήρχε ένα drone. Όμως δεν γνωρίζουν που είναι αυτό. Το μόνο που έχουν στα χέρια τους είναι τα εξαρτήματα και κάρτες μνήμης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Κάρτες που φαίνεται πως έχουν ήδη “μιλήσει”, αφού από τις εικόνες που περιέχονται στις κάρτες αυτές και τις έχουν δει οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, δείχνουν περιοχές από την Αραναία Χαλκιδικής και από την Τρίπολη. Εκτιμάται ότι εκείνοι σκόπευαν οι τρομοκράτες να “χτυπήσουν” σε υποκαταστήματα τραπεζών!

Αναλυτικά, στο διαμέρισμα κρησφύγετο βρέθηκαν

2 κάρτες μνήμης, με δύο αντάπτορες,
κάρτα SIM και στέλεχος κάρτας SIM,
πολυμηχάνημα – εκτυπωτής,
Tablet και 3 USB stick,
κινητό και κάρτα SIM,
ανταλλακτικά, αξεσουάρ και παρελκόμενα για Drone,
πλήθος από σακούλες, καλώδια, ζελατίνες πλαστικοποίησης και κλειδιά,
φωτογραφίες ταυτότητας του Γιάννη Μιχαηλίδη (Τοξοβόλος), ίδιες με αυτή που υπήρχε σε πλαστό Δελτίο Ταυτότητας που είχε στην κατοχή του,
πλήθος από ρούχα (ανδρικά και γυναικεία) και παπούτσια.

Δείτε τις φωτογραφίες

Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ

Το ραντεβού με τον άνδρα “μυστήριο”

Όταν το μεσημέρι της Πέμπτης η Αντιτρομοκρατική βρέθηκε στο διαμέρισμα – κρησφύγετο του «Τοξοβόλου» στα Πατήσια, είδε έναν άνδρα με κλειδιά να μπαίνει στο σπίτι. Όπως αποδείχθηκε, ήταν καθαριστής, τον οποίο είχε προσλάβει και πληρώσει ένας άνδρας μυστήριο και του είχε ζητήσει να αδειάσει το σπίτι.

Ο καθαριστής δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος βάζει αγγελίες και καθαρίζει σπίτια και μαζεύει παλιά πράγματα.

Όπως κατάθεσε στην Αντιτρομοκρατική, πριν λίγο καιρό είχε επικοινωνήσει μαζί του ένας νεαρός άνδρας. Του είχε κλείσει ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας. Ο άγνωστος άνδρας είχε εμφανιστεί με κουκούλα (προφασιζόμενος πως έκανε κρύο) και γυαλιά ηλίου για να μην είναι ορατά τα χαρακτηριστικά του και να μην μπορεί ο καθαριστής να τον περιγράψει.

Αφού του έδωσε 60 ευρώ και του είπε που είναι το σπίτι, του έδωσε τα κλειδιά, ζητώντας του να το καθαρίσει και να το αδειάσει από τα πράγματα που είχε μέσα. Και του είχε πει επίσης πως θα επικοινωνούσε εκ νέου μαζί του εκείνος, προκειμένου να του δώσει πίσω τα κλειδιά του σπιτιού.

Ο άνδρας αυτός, εικάζεται, πως ίσως να ήταν εκείνος που μετά τη σύλληψη του «Τοξοβόλου» και των δυο γυναικών στην Αγία Παρασκευή είχε πάει στο διαμέρισμα στα Πατήσια και είχε αδειάσει τις ντουλάπες που οι αστυνομικοί βρήκαν ανοιχτές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Πως πέθανε ο ξενοδόχος στην Σαντορίνη; Βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο ξενοδοχείο δίπλα σε κηλίδες αίματος

Πως πέθανε ο ξενοδόχος στην Σαντορίνη; Βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο ξενοδοχείο δίπλα σε κηλίδες αίματος

Το μυστήριο πίσω από τον θάνατο του 69χρονου ξενοδόχου Νικόλαου Χάλαρη στην Σαντορίνη προσπαθούν να εξιχνιάσουν οι αρχές. Αστυνομία και πυροσβεστική προσπαθούν να βρουν τι ... Διαβάστε περισσότερα
“Γιατί να τον σκοτώσω”; – Αρνείται τη δολοφονία του φίλου του στις Σπέτσες!

“Γιατί να τον σκοτώσω”; – Αρνείται τη δολοφονία του φίλου του στις Σπέτσες!

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο 22χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 26χρονου Γρήγορη στις Σπέτσες. Ο φερόμενος ως δράστης του άγριου ... Διαβάστε περισσότερα
Διδυμότειχο: Πώς έγινε η σύλληψη του άνδρα που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία στα Καμίνια

Διδυμότειχο: Πώς έγινε η σύλληψη του άνδρα που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία στα Καμίνια

Συνελήφθη στον Έβρο αλλοδαπός που εμπλέκεται στην άγρια δολοφονία Πακιστανού στα Καμίνια και τον τραυματισμό δύο ακόμη ατόμων. Η σύλληψη του, που έγινε λίγο πριν ... Διαβάστε περισσότερα
Θύμισε το ριφιφί στην Εργασίας το άδειασμα των θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού – Οι κάμερες και τα 2 κλειδιά

Θύμισε το ριφιφί στην Εργασίας το άδειασμα των θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού – Οι κάμερες και τα 2 κλειδιά

Λίρες, κοσμήματα, μετρητά πολλών εκατομμυρίων έκαναν φτερά από 4 θυρίδες που παραβιάστηκαν άγνωστο πότε σε τράπεζα του Ψυχικού. Θύματα” 4 πλούσιες οικογένειες. Τι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις για τις αποζημιώσεις.
Συνελήφθη 58χρονος στο Ηράκλειο Αττικής – Παρίστανε τον λογιστή και εξαπατούσε ηλικιωμένους

Συνελήφθη 58χρονος στο Ηράκλειο Αττικής – Παρίστανε τον λογιστή και εξαπατούσε ηλικιωμένους

Στα χέρια των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ έπεσε ένας 58χρονος στο Ηράκλειο Αττικής για απάτες κατ’ εξακολούθηση. Ο φερόμενος ως δράστης νωρίτερα είχε αποπειραθεί να ... Διαβάστε περισσότερα
Να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα λέει το Συμβούλιο της Ευρώπης

Να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα λέει το Συμβούλιο της Ευρώπης

Την ανάγκη λήψης αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα υπογραμμίζει, σε έκθεσή της, η Ομάδα Κρατών Κατά της Διαφθοράς (GRECO) του Συμβουλίου ... Διαβάστε περισσότερα
Απήγαγαν 23χρονο στη Θεσσαλονίκη – Πήραν χρήματα από συγγενείς του για να τον αφήσουν

Απήγαγαν 23χρονο στη Θεσσαλονίκη – Πήραν χρήματα από συγγενείς του για να τον αφήσουν

Εξιχνιάστηκε στη Θεσσαλονίκη η υπόθεση αρπαγής 23χρονου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, τριών αλλοδαπών αντρών και δύο νεαρών γυναικών από την Ελλάδα. Οι ... Διαβάστε περισσότερα