Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Τοξοβόλος του Συντάγματος”: Πειθαρχική έρευνα για την απόδραση!

“Τοξοβόλος του Συντάγματος”: Πειθαρχική έρευνα για την απόδραση!

Έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης και πειθαρχική έρευνα για την απόδραση από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας του επονομαζόμενου “Τοξοβόλου του Συντάγματος”, Γιάννη Μιχαηλίδη.

Με επίσημη ανακοίνωση, το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει πως ο κρατούμενος εξέτιε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης.

Όπως, επίσης, σημειώνεται ότι μόλις έγινε αντιληπτή η απόδραση, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές και αναζητείται.

Υπενθυμίζεται ότι έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός στην αστυνομία, μετά την απόδραση του Γιάννη Μιχαηλίδη από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας.

Ο επονομαζόμενος και “Τοξοβόλος του Συντάγματος”, είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, τον Φεβρουάριο του 2015.

Η απόδρασή έγινε γνωστή το πρωί της Παρασκευής (07.06.2019) όταν στην καταμέτρηση των κρατουμένων, ο Μιχαηλίδης ήταν… άφαντος. Μέχρι στιγμής υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες για το πως ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» κατάφερε να αποδράσει από τις φυλακές αλλά και το πότε ή το αν τον βοήθησε κάποιος.

Η πρώτη εκτίμηση είναι πως ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» κατάφερε να αποδράσει τα ξημερώματα.

Ποιος είναι ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος»

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης ήταν ανάμεσα στους τέσσερις νεαρούς που τον Φεβρουάριο του 2013 είχαν κάνει διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης.

Πριν από τη σύλληψή του στο Βελβεντό, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» είχε εμπλακεί και σε αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς την Πεύκη. Τότε, ο «Τοξοβόλος» και ένας συνεργός του είχαν πυροβολήσει αστυνομικό, η ζωή του οποίου σώθηκε από το αλεξίσφαιρο που φορούσε.

 

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις