Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Τόσκας: Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχουν άλλα τρομοδέματα – Πόσα θεωρούνται ύποπτα

Τόσκας: Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχουν άλλα τρομοδέματα – Πόσα θεωρούνται ύποπτα

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν σταλεί και άλλα τρομοδέματα στην Ευρώπη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Star, ο κ. Τόσκας είπε: «Κανένας δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα αυτή τη στιγμή και να πει «υπάρχουν» ή «δεν υπάρχουν». Εγώ δεν θέλω να πετάω στα σύννεφα και δεν θέλω να κάνω και τον άλλο τον κόσμο να πετάει στα σύννεφα. Κοιτάζουμε, ελέγχουμε την κατάσταση, από κει και πέρα θα δούμε τι γίνεται στη συνέχεια».

Τουλάχιστον 8 τα τρομοδέματα

Σε πλήρη συναγερμό βρίσκονται οι υπηρεσίες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό καθώς δεν είναι μόνο τα πακέτα-βόμβες που έφτασαν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, υπάρχουν άλλα οκτώ δέματα που έχουν εντοπιστεί και θεωρούνται ύποπτα. Το ειδικό μηχάνημα στο αεροδρόμιο για τον έλεγχο των δεμάτων διαθέτει “φιλμ” όπου καταγράφονται τα στοιχεία.

Με βάση αυτά τα στοιχεία έχουν εντοπιστεί οκτώ δέματα τα οποία τις τελευταίες έξι ημέρες έχουν αποσταλεί από Έλληνες πολιτικούς προς παραλήπτες του εξωτερικού. Τα οκτώ πακέτα ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί και το ερώτημα είναι εάν έχουν φτάσει στον προορισμό τους και εάν είναι όντως επικίνδυνα.

Σε κάθε περίπτωση οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι οι τρομοκράτες κατάφεραν να κατασκευάσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς που δεν ανιχνεύονται εύκολα σε χώρους όπου υπάρχει μαζική συγκέντρωση δεμάτων. Η εκρηκτική ύλη από πυροτεχνήματα το “μανταλάκι” για την ενεργοποίηση του μηχανισμού κατά το άνοιγμα και ο αυτοσχέδιο πυροκροτητής έκαναν εξαιρετικά δύσκολο τον εντοπισμό.

Οι πληροφορίες του newsit.gr λένε επίσης ότι οι δράστες φρόντισαν επίσης να δυσκολέψουν την έρευνα αποστέλλοντας τα πακέτα-βόμβες από την οδό Ακαδημία, ένα σημείο στο οποίο δεν υπάρχουν κάμερες.
Οι αστυνομικοί το μόνο που μπορούν να κάνουν τώρα είναι να υποθέσουν την ώρα αποστολής και να αναζητήσουν τον αποστολέα σε κάμερες που είναι εγκατεστημένες στα πέριξ του κουτιού των ΕΛΤΑ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε