Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τρεις συλλήψεις για κλοπές σε μαγαζιά στα νότια προάστια – Βίντεο ντοκουμέντο από διάρρηξη σε γνωστή καφετέρια στον Άλιμο

Τρεις συλλήψεις για κλοπές σε μαγαζιά στα νότια προάστια – Βίντεο ντοκουμέντο από διάρρηξη σε γνωστή καφετέρια στον Άλιμο

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί σε τρία μέλη σπείρας που έκαναν “χρυσές δουλειές” κλέβοντας καταστήματα της εστίασης στα νότια προάστια.

Πρόκειται για 3 αλλοδαπούς, οι οποίοι εντόπιζαν τα μαγαζιά που… τους ενδιαφέρουν, τα εξέταζαν απ’ έξω για να διαπιστώσουν το πόσο εύκολα μπορούν να τα διαρρήξουν και να φύγουν, και στη συνέχεια έκαναν τη “δουλειά” τους.

Πάνω σε αυτή τη “δουλειά” όμως τους έπιασαν οι κάμερες ασφαλείας μιας πολύ γνωστής καφετέριας στον Άλιμο.

Στο βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr, φαίνεται ο ένας από τη σπείρα να πηγαίνει αρχικά στο μαγαζί και να “τσεκάρει” απο το τζάμι τον χώρο μέσα και τις πόρτες. Κάτι που του ήταν σχετικά εύκολο αφού λόγω των μέτρων, κανείς δεν ήταν εκεί.

Μια άλλη κάμερα του μαγαζιού κατέγραψε την επιχείρηση της κλοπής, βράδυ πλέον. Σύμφωνα με πήροφορίες, πήραν από μέσα ότι βρήκαν. Επαγγελματικό εξοπλισμό,  μπουκάλια με ποτά, μεταλλικά βαρέλια, μέχρι και μπουκάλες προπανίου.

Τους έπιασαν στα πράσα

Με τον ίδιο τρόπο επιχείρησαν να “ξαφρίσουν” και άλλο μαγαζί τα ξημερώματα της Τρίτης (08.12.2020), ωστόσο κάπου εκεί η τύχη τους.. τελείωσε. Οι δράστες πήγαν εκεί με φορτηγό, έσπασαν το τζάμι, και άρχισαν να παίρνουν από μέσα και πάλι ότι έβρισκαν.

Ωστόσο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έσπευσαν στο σημείο και τους έκαναν τσακωτούς μέσα στο κατάστημα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην κατοχή τους βρέθηκαν σιδερένιος λοστός, κόφτης, τρία κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως είχαν κάνει τουλάχιστον 7 παρόμοιες κλοπές σε μαγαζιά στα Νότια προάστια.

Στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επαγγελματικός εξοπλισμός που είχε αφαιρεθεί από τα καταστήματα μικροποσότητα κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για συμμετοχή τους και σε άλλες πράξεις συνεχίζεται.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις