Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τρεις ύποπτοι της Αντιτρομοκρατικής για τον κειμενογράφο – καθοδηγητή της ΟΛΑ

Τρεις ύποπτοι της Αντιτρομοκρατικής για τον κειμενογράφο – καθοδηγητή της ΟΛΑ

Τον καθοδηγητή και κειμενογράφο των προκηρύξεων της ένοπλης οργάνωσης “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών” (ΟΛΑ), ψάχνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε μια προσπάθεια να “ξεκλειδώσει” το γρίφο της πλέον επικίνδυνης τρομοκρατικής ομάδας στη χώρα, η οποία έχει αποδείξει από τα κατά καιρούς χτυπήματά της πως έχει την τεχνογνωσία να φέρει σε πέρας, δύσκολες βομβιστικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική έχουν τρία άτομα ως ύποπτα για αυτό το ρόλο, πλην όμως πέραν από ενδείξεις στα χέρια τους δεν έχουν κανένα στοιχείο μέχρι στιγμής που να συνδέει αυτούς τους τρεις άνδρες με τον κειμενογράφο της ΟΛΑ.

Εκτιμάται δε πως ο άνθρωπος που έχει γράψει τις τέσσερις τελευταίες προκηρύξεις της “ΟΛΑ” είναι “παλιός στο χώρο” και έχει πανεπιστημιακή μόρφωση. Άλλωστε στην Αντιτρομοκρατική θεωρούν πως τουλάχιστον την δεκαετία του ‘80 σπούδαζε σε ελληνικό πανεπιστήμιο και εκεί ήρθε σε επαφή με το “ένοπλο μονοπάτι”, που εκείνη την εποχή γεγονός είναι πως ασκούσε μια επιρροή σε άτομα που κινούνταν στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Μάλιστα στο Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, πιστεύουν πως ο κειμενογράφος της ΟΛΑ δεν είναι μόνο καθοδηγητής ιδεολογικός αλλά και εκπαιδευτής, καθώς εκτιμούν πως κατά το παρελθόν θήτευσε ως περιφερειακό μέλος σε μια από τις δυο μεγάλες οργανώσεις και συγκεκριμένα είτε στην “17 Νοέμβρη” είτε στον “ΕΛΑ”.

Επίσης στην Αντιτρομοκρατική πιστεύουν πως η “ΟΛΑ” πέρασε στο δεύτερο στάδιο του λεγόμενου “Αντάρτικου Πόλης”, δηλαδή στους εκρηκτικούς μηχανισμούς, αφήνοντας πίσω της τα καλάσνικοφ, όταν εισήλθε στην ομάδα ο κειμενογράφος των προκηρύξεων, οποίος φαίνεται πως είχε την τεχνογνωσία κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών και μάλιστα με αμμωνιοδυναμίτιδα που άλλωστε αποτελεί την εκρηκτική ύλη “υπογραφή” της “ΟΛΑ”.

Κατά πάσα πιθανότητα ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε την πρόσβαση να βρει ικανές ποσότητες τις συγκεκριμένης εκρηκτικής ύλης, με αποτέλεσμα να ενισχύσει το οπλοστάσιο της οργάνωσης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις